TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tek çözüm yemek kartı uygulamasıdır”

İzmir Büyükşehir Belediyesinde devam eden yemek çıkmazıyla ilgili belediyede örgütlü memur sendikalarından Tüm Yerel-Sen’in müjde olarak açıkladığı gelişmelerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden TÜM BEL-SEN yetkilileri, sürecin personelden gizlendiğini iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Tek çözüm yemek kartı uygulamasıdır”

NİHAT AK

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan binlerce memuru temsil eden yetkili sendika Tüm-Yerel-Sen’in geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu yemek müjdesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Belediyede örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi personele süreci anlatmak amacıyla flaş bir açıklama yaptı. TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şubesi, Tüm Yerel-Sen'in yemek müjdesinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak tek gerçekçi çözümün yemek kartı uygulaması olduğunu açıkladı.

“İDARENİN ÇÖZÜMLERİNE RAZI KALIYOR”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şubesi dağıttığı bildiriler vasıtası ile açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “‘Yine mi kazanıldı?’ diyen arkadaşlarımızı duyar gibiyiz. Evet, yine kazanıldı. Geçen sene kazanıldığı gibi. Hatırlanacak olursa geçtiğimiz sene imzalanan TİS metninde mevzuatta yer alan hükme yer verilerek yemek hakkının kazanıldığı söylenmiş, hatta bu kazanım davullu zurnalı, zayıf bir katılımla fakat gürültülü biçimde kutlanmıştı. Oysa yaşanan, TİS sürecinin kamu emekçilerinin katılımından ve müdahalesinden çıkartıldığı tüm inisiyatifin de idareye teslim edildiği bir süreçti. Yemek yahut bir başka talep için görünür ve sahici bir mücadele ortaya koymaktan uzak olanlar idarenin belirlediği çözümlere razı kalıyor. Bu sene yaşanan TİS süreci geçen seneyi dahi aratır vaziyettedir. Belediye emekçilerinden itina ile saklanan ve sonrasında tıkandığı ifade edilen süreç sona yaklaştıkça yetkili sendika idareden vaziyeti kurtaracak bir açıklamaya razı hale gelmiştir. Gözü yoran, büyük puntolu, bol boyalı bildirilerdeki afra tafraya rağmen, Büyükşehir idaresinin karşısına etkili değil, mücadele etmeye takati olmayan bir sendika çıkmıştır. İdare inisiyatifi iyice eline almış, kendi çözümünü kamu emekçilerine dayatır pozisyona gelmiştir.”

“ÇÖZÜM YEMEK KARTI UYGULAMASIDIR”

Açıklamanın devamında yemek-ulaşım-kreş talebine dair görünür, sadece belediye emekçilerinin değil İzmir ve hatta ulusal kamuoyunun gündemine giren faaliyet ve eylemlerin altındaki imzanın TÜM BEL-SEN'e ait olduğu vurgulanarak, “Endişelerinin sebebi, bu talepleri daha gür bir sesle dile getirecek canlı bir örgütlenmenin gün be gün dipten gelen bir dalga gibi büyümesidir. Genel sekreter yardımcıları ile haftalar önce yaptığımız görüşmelerde dile getirilen yemekhaneler açılması formülü belediye emekçilerinin bütününün ihtiyaçlarına yanıt üretmekten uzaktır. Bu çözüm daha baştan sorunlara gebe bir çözümdür. Bugün sahada arazide çalışanından, İzmir'in dört bir yanındaki hizmet birimlerinde kamu hizmeti üreten kamu emekçilerine tüm arkadaşlarımızın eşit-erişilebilir ve hakkaniyetli bir çözüme ihtiyacı vardır. Bunun yolu bellidir, bu konuda çözüm mümkündür. Atılması gereken esas adım ve tek akılcı çözüm yemek kartı uygulamasıdır. Yemek-ulaşım ve kreş konusunda kamu emekçilerinin tümünü kapsayan, adil ve tatmin edici çözümlere kavuşuncaya dek, kamu emekçilerini yıllardır özlemini duyduğu iyileştirmelere ulaşıncaya dek faaliyetimiz de, eylemimiz de, mücadelemiz de büyüyecek” dendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.