TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek mağdur vatandaş!

Karşıyaka Kilise Sokağı’ndaki esnaflar, dükkanlarında yer alan mobilyaları yolun ortasına veya kaldırımlara koyarak ulaşımı engelliyor. Kaldırıma park edilen araçlar da geçişi engelleyince tek mağdur vatandaş oluyor

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tek mağdur vatandaş!

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Karşıyaka Kilise Sokağı’nın yıllardır çözemediği bir sorun var ve bu sorun en çok vatandaşı mağdur ediyor. Bir kaldırım düşünün ki üzerinde spotçuların satmış olduğu mobilyalar ve fırsat buldukça araçlarını park etmeye çalışan sürücüler var. Kaldırımı geçtik bu mobilyalar yol ortasına kadar taşabiliyor. Araçlar ise olabildiğince artarda dizilmeye çalışıyor. Ancak sokakta Karşıyaka vatandaşı ne yazık ki araçlar ve mobilyalar kadar yer alamıyor. Araç sürücüleri, “Otoparklarda yer yok, kaldırımlarda da mobilyalar var” diyerek esnafı karalıyor, esnaf ise, “Dükkanımın önünü araçlarıyla kapatıyorlar” deyip araç sürücülerini şikayet ediyor. Halbuki durumdan en çok mağdur olan ise yayalar. Şikayetçi olmalarına rağmen durumu düzeltemeyen vatandaşlar, çözüm görmek isterken aksine tehditlerle karşılaşıyor. Konuya ilişkin yaptıkları sosyal medya paylaşımlarda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı etiketleyen Karşıyakalılar, Kilise Sokağı’nda rahatça yürüyebilmek için çözüm bekliyor.

TEHDİT EDİYORLAR!

Esnaftan adlığımız bilgiye göre spotçular kaldırımın kendilerine ait olduğunu iddia edip araçlarını park etmek isteyen sürücülerin üzerine yürüyor. Hatta bazen öylesine abartıyorlar ki kaldırımı aşıp yolun ortasına kadar eşya yerleştirebiliyor. Bu sebepten Kilise Sokağı yıllarca, “Otoparklarda yer yok” deyip araçlarını kaldırıma park etmek isteyen sürücüler ile yolu işgal eden mobilyacılar arasındaki kavgalara tanıklık etti. Yaşanan tartışmalardan da artık usanan vatandaşlar, ne sokak boyu dizilen araçları istiyor ne de dışarıya taşan mobilyaları. Çünkü her ikisi de çarşıda alışveriş yapmak isteyenler ya da evlerine gitmeye çalışanlar için büyük bir sıkıntı. İşgaliye ücreti vermemesine rağmen eşyalarını yola yerleştiren esnafın tehditlerine de maruz kaldıklarını belirten bir vatandaş, Instagram hesabında konuya ilişkin paylaşımlar yaparak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı etiketledi. Belediyenin yıllarca süren bu tartışmaya ve soruna çözüm getirmesi gerektiğinin altını çizen vatandaş, yolu rahatça kullanmak istiyor.

“SOKAKLAR HALKINDIR”

Kilise Sokağı’nda yer alan hastaneye gitmek isteyenler de meydana gelen sorundan oldukça şikayetçi. Sokak ziyaretçileri, “Kaldırıma park edilen araçlar, mobilyalar, yolun ortasından geçen araçlar. Kaldırımlar bizim, yollar bizim. Bu kadar haksızlık olamaz” dedi. Yıllardır en ufak bir uygulamanın yapılmadığını belirten bir diğer vatandaş ise, “İnsanlar bunlar yüzünden çarşıdaki işlerini halledemiyor. Elimizden geldiğince şikayet etmemiz lazım. Kimse kusura bakmasın hak yemekten başka bir şey değil bu. Sokakta yaşayan herkes şikayetçi. Çünkü bir tane dükkan yok ve bir dükkan bunu yapmıyor. Dükkan önlerini zincirle, eşya, bisiklet vb. malzeme ile kapatan çok. Sokaklar halkındır bir kişinin değil. Kardeşim herkes dükkanının önünü böyle koltuk, kasa, buzdolabı ile kapatacaksa nasıl olacak bu iş? İngiltere’de, Londra’da dükkanların ikmal ve sevkiyat işleri gece yapılıyor. Biz de Karşıyaka Çarşısı’na sabah saat 10’da koskoca tüp kamyonunu sokup trafiği altüst eden mi ararsın yoksa beton mikseri mi? Bu ülke her kafası esenin hareket ettiği bir duruma dönüşmüş vaziyettedir. Ondan sonra yok ekmek parası, yok çorba parası. Her şeyin bir kuralı, kaidesi olmalı ve uygulanmalı” diye aktardı.

“HER YERİ PARSELLEDİLER”

Sokakta yer alan bir kırtasiyeci de, “Dükkan önü kapanmasın diye hiç araç yanaşmıyorsa bir şey denmez. Mal indirme-bindirme için araç park ediliyorsa gene bir şey denmez ama keyfi olarak araç park ediliyorsa, mobilya konuluyorsa bu tam bir bencillik. Öyle bencil bir insandan alışveriş de yapılmaz. Bu bölgedeki tüm esnaflar aynı. Kendilerini tanıyorum çok saygısız ve bencil insanlar gerçekten. Esnaflığa uzak şahıslar hiçbir şekilde hakları yok. Eğer hakları varsa o üstteki apartmanda oturanların da aynı şekilde hakları var. Hepsi kapısının önüne bir şeyler park edilmemesi için koyuyorlar. Her akşam mutlaka kavga çıkıyor. Ve çok terbiyesizleşiyorlar. O kirayı dükkan için ödüyor devletin yolu için değil. Araçlara ise hiçbir şey diyemiyorum. Koskoca otopark var buralara getiriliyor. Park yetmezmiş gibi daracık yolun ortasından arabalar geçiyor sürekli. Bu konuda belediye hiçbir önlem almıyor. Ara sokaklarda parsellenmiş böyle. Her yeri parsellesinler o zaman. Oh, ne güzel. Gerekli işlemler yapılmalı. İş yeri sizlere ait olabilir. Ancak yol ve kaldırım değil. İşgaliye ücreti ödemek zorundalar. Dolmuşçu eşkıyalık yapar ekmek parası der, adam yolu kapatır ekmek parası der, taksici olmadık yerlerde bekler ekmek parası der. Nasıl ülkedir yahu? Evine illegal yollardan ekmek götüren adamlar haklı çıkıyor. Tek haksız ise bu sokağı kullanamayan vatandaş” cümlelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.