TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek yürek oldular

Bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesiyle adından söz ettiren LİYAKAT Derneği, “Sensiz yarımız, birlikte tamız” adıyla çok özel bir projeye imza attı. Ünlülerin de destek verdiği proje kapsamında down sendromlu çocuklar, görme engelli arkadaşlarına ışık olmak için dans etti

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 06:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tek yürek oldular

Tüm geliri 2004’ten bu yana Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki görme engellilere ücretsiz olarak Braille baskılı ve sesli kitaplar ulaştıran Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na (TÜRGÖK) bağışlanacak olan proje kapsamında; İzmir Folklor Derneği bünyesinde dans eden down sendromlu 36 genç, görme engelli arkadaşları için sahneye çıkarak onlara Braille alfabesinde yazılmış kitapların alınmasına aracılık etti. Gecede İzmir Folklor Derneği de unutulmaz bir dans gösterisi sergilerken, Tepecik Senfoni Orkestrası da seslendirdiği parçalarla İzmirlilerden tam not aldı.

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) öncülüğünde, Özemeksan, She PR&Creative, Roteks, Batı Plus Tekstil, İzmir Folklor Derneği ve Tepecik Senfoni Orkestrası işbirliğiyle düzenlenen geceye ünlü isimler Altan Gördüm, Işıl Alben, Kemal Doğulu, Yüksel Ak, Metin Uca, Aykut Açkalmaz, Melek Baykal, Prof.Dr. Yankı Yazgan gibi ünlü isimler de destek verdi. Çektikleri videolar ile engelli gençlerin sesi olan Türkiye’nin sevilen yüzleri, “Biz birlikte tamız” diyerek herkesi bu anlamlı projeye destek vermeye çağırdı.

GENÇLERE IŞIK OLMAK İÇİN

Dernek olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirten LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, “Bu motivasyonla tüm engellerin aslında zihinlerimizde olduğunu göstermek adına yola çıktık. Proje kapsamında down sendromlu gençlerimizle görme engelli gençlerimizi bir araya getirerek onların her şeyi yapabileceklerini göstermek istedik. Bu projeden elde edilen geliri, görme engellilerin kullanımına sunulmak üzere Braille Alfabesi’nde yazılmış kitapların alınması adına TÜRGÖK’e bağışlıyoruz. Aynı zamanda bugün arkadaşları için dans ederek bağışların toplanmasına aracı olan down sendromlu 36 gencimizin ailelerine de yaşam kalitelerini artırmak adına kişisel gelişim eğitimi veriyoruz. İnanıyoruz ki halkımız da bağışlarıyla bizi bu projede yalnız bırakmayarak gençlerimizin hayatlarına ışık tutacak” dedi.

Liyakat öncülüğünde yürütülen projeye, Türkiye’nin her yerinden bağışlarla katılmak mümkün. Projeye destek olmak isteyenler, TR 91 0006 2000 0310 0006 2949 07 IBAN numarası aracılığıyla görme engelli gençlerin geleceğine ışık tutulmasına katkı sağlayabilecek. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.