TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekneyle okula

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’nde eğitim gören 9 öğrenci okula tekneyle taşınıyor

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2017 10:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tekneyle okula

Türkiye’de tek olan uygulama ile Çandır ve Horozlar Mahallesi’nde oturan öğrenciler okula tekne turu yaparak gelip gidiyor.

Sabah saatlerinde iskelelerden alınan öğrenciler, tarihi kaya mezarları ve Dalyan Kanalı manzarası eşliğinde tekne gezisi yaparak okullarına ulaşıyor. Okul çıkışı öğrenciler aynı yöntemle alındıkları iskelelere bırakılıyor.

Öğrencileri her sabah tekneyle okullarına bırakan taşımacı Gökhan Uğur, saat 7 gibi Horozlar’dan 2, Çandır’dan da 7 öğrenciyi karşı kıyıya geçirdiğini anlatarak, “Hafta içi her gün toplam 9 öğrenciyi taşımalı sistemle Naciye Tınaztepe Okulu’na götürüyorum. Horozlar’da ve Çandır’da oturan öğrenciler normalde 1 saatte okulda olabilirler, biz tekne ile en geç yarım saat içinde çocukların taşımasını hallediyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin tekneyle okula gitmekten keyif aldıklarını belirten Uğur, “Kışın soğuk olduğu zaman teknenin yanlarını kapatıyoruz. Teknemiz korumalı, yandan rüzgar gelmesin diye öğrencileri koruma altına alıyoruz. Kışın çocukların üşümemesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Okula giderken karabatakları ve deniz kaplumbağalarını izlediğini söyleyen öğrenci Baran Avcı, “Tekneyle okula gidip gelmek güzel, kışlar sert geçtiği zaman biraz zor oluyor. Manzarayı beğeniyorum. Kanal kenarındaki canlıları izliyorum” şeklinde konuştu.

"DEVLETİMİZ SAYESİNDE HER GÜN TEKNE TURU YAPIYORUZ"

Her gün, güzel manzara eşliğinde tekne seyahati yaşadıklarını dile getiren öğrenci Aliye Turhan ise şöyle konuştu: “Turistler tekneyle gezmek için para veriyor ama bize devlet yardımcı olduğu için her gün tekne turu yapıyoruz.”(İHA) 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.