TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknolojiseverler Çin’de buluştu

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin düzenlediği “Huawei Connect 2017” teknolojiseverlerin ve uzmanların katılımıyla Çin’in Şanghay şehrinde start aldı

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2017 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Teknolojiseverler Çin’de buluştu

Huawei’nin düzenlediği “Huawei Connect 2017” teknolojiseverlerin ve uzmanların katılımıyla Çin’in Şanghay şehrinde başladı. Bulut teknolojisi, big data (büyük veri) ve Nesnelerin İnterneti (iOT) gibi pek çok konunun ele alındığı etkinlikte, büyük verinin depolanması, nesnelerin ilerleyen teknoloji sayesinde akıllı hale gelmesi masaya yatırıldı.

Huawei Dönüşümlü Üst Yöneticisi (CEO) Guo Ping, “Bulut ile Büyümek” ana temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışındaki konuşmasında, bulut teknolojisi gibi bilgi teknolojilerini kullanmayı zorunlu kılan, her şeyin akıllı hale geldiği bir dünya yaşanmaya başlandığını belirterek, Huawei’nin bulut teknolojisine stratejik yatırımlar yaptığını söyledi.

2025 yılı itibariyle çoğu kurumsal iş sürecinin dijital teknolojiyle köklü bir dönüşüme uğrayacağını ve tüm bilgi teknolojisi çözümlerinin bulut tabanlı olacağının altını çizen Ping, kurumsal uygulamaların yüzde 85’inden fazlasının da buluta taşınacağını ifade etti. Bir süredir 200’den fazla iş ortağı ile birlikte çalıştıklarını belirten Ping, “Yakın gelecekte dünyada beş bulut hizmeti veren küresel şirket olacak. Huawei, uluslararası iş ortakları ile birlikte dünyadaki bu beş bulutu  oluşturmak için çalışacak” diye konuştu.

HUAWEİ CONNECT 2017

Her yıl Şanghay’da gerçekleştirilen Huawei Connect’te, Huawei, dijital dönüşümü yönlendiren, ortaklaşa geliştirilmiş bilgi ve iletişim teknoljileri çözümlerini sergiledi. Şirket ayrıca kurumsal düzeyde Nesnelerin İnterneti (IoT) geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan “Platform + Bağlantı + Ekosistem” stratejisini paylaştı.

Etkinlikte şirketin geliştirdiği teknolojik ürünlerin sergilenmesinin yanı sıra akıllı havalimanları ve akıllı şehirler gibi gerçekleştirilen projelerden örnekler anlatıldı.

180’i aşkın ülkede faaliyet gösteren ve dünya genelinde 180 bin çalışana sahip olan Huawei’nin 15 Ar-Ge merkezi bulunuyor. Türkiye’de de 400 kişilik bir Ar-Ge ekibi bulunan şirket, dünyanın en büyük 50 operatörünün 45’iyle ortak çalışarak eğitim, sağlık, ulaştırma ve finans gibi farklı alanlarda telekom operatörlerine, kurumsal işletmelere ve son kullanıcılara hizmet veriyor. Ren Zhengfei tarafından kurulan şirket, kendisine bağlı 6 ayda bir değişen dönüşümlü CEO’larla yönetiliyor. (AA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.