TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefon satışları düştü

Akıllı telefonlara getirilen zamlar ve bandrol ücretleri yüzünden satışlar azaldı

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Telefon satışları düştü

EMİRCAN IŞILDAK

Akıllı telefonlara gelen zamlar ve bandrol ücretleri, telefon satışlarını etkiledi. Ücretler yüzünden telefon satışları ciddi oranda azaldı.

İzmir Çankaya’da İletişim Teknolojileri Çarşısı’nda elektronik ürün satışı yapan esnaflardan Semih Çakıroğlu da durumu değerlendirdi. Çakıroğlu, bandrol ücretleri ve döviz yüzünden satışların gözle görülür şekilde azaldığını ifade etti. Çakıroğlu ayrıca cep telefonu satın alacak vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

SATIŞLAR DÜŞTÜ

Akıllı telefonlardan alınan TRT bandrol ücretlerinin artırılmasının sektörü ciddi oranda etkilediğini ifade eden Çakıroğlu, “Cep telefonları zaten dövizden oldukça etkileniyor. Fiyatlar da bu yüzden yüksek seyrediyor. Son dönemde satışlar oldukça düştü. Teknolojiyi yakından takip edip telefon değiştiren insanlar artık yalnızca ihtiyaçları olduğu zaman telefon alıyorlar. Çoğu zaman da uygun fiyatlı modellere ilgi gösteriyorlar” dedi.

REKABETTE GÜÇLÜK ÇEKİLİYOR

Çakıroğlu ayrıca küçük işletmeler olarak kendilerinin zamlardan daha fazla etkilendiklerini belirterek, “Bizim de satışlarımızda gözle görülür şekilde düşüş var. Bunun yanı sıra küçük esnaf olarak büyük marketlerle rekabet edemiyoruz. Bunun da getirdiği bir dezavantaj var” diye konuştu.

GÜVENİLİR YERLERDEN ALIŞVERİŞ YAPIN

Çakıroğlu ayrıca vatandaşların elektronik ürün konusunda güvendikleri ve bildikleri yerlerden alışveriş yapmaları gerektiğinin de altını çizerek, “Küçük esnafı korumak lazım. Vatandaşların elektronik ürün alışverişinde güvendiği yerleri tercih etmeleri çok önemli. Büyük marketler ya da internet sitelerinden alışveriş yapmak her zaman doğru tercih değildir. İletişimine güvenilen esnaflardan, tanıdık ve bilindik isimlerden alışveriş yapmak faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.