TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefonlar kapandı sohbet başladı 

İşletmeci Haluk Yalçınöz, insanlar arasındaki iletişimin en büyük düşmanı haline gelen akıllı telefonlara karşı savaş açtı. Yalçınöz, sohbet eden müşterilere çayı 1 lira yerine 25 kuruştan vermeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Telefonlar kapandı sohbet başladı 

E. ÇAĞLA GENİŞ

Aydın’ın Söke İlçesi’nde işlettiği kahvede “Kitap okuyana çay bedava” kampanyasıyla adını duyuran Haluk Yalçınöz, bu kez de işletmesinde yeni bir uygulama hayata geçirdi. Kahveye gelen müşterilerin akıllı telefon ve internet bağımlılığından dolayı artık birbirleriyle sohbet etmediğini fark eden Yalçınöz, telefonuyla oynamak yerine sohbet eden edenlere çayı 1 lira yerine 25 kuruştan vermeye başladı. Özellikle gençler arasındaki iletişimi artırmak için böyle bir uygulama başlattığını dile getiren Yalçınöz, “Kimse kimseyle sohbet etmez duruma gelmişti. Bazen bir masada oturan iki üç kişiye çay veriyorum ama herkes telefonuyla ilgilendiği için çaylar daha içilmeden soğuyor. Bu konuda bir şey yapmam gerektiğini düşünüp böyle bir uygulama başlattım. Artık herkes masaya oturur oturmaz cebinden telefonları çıkarıp üst üste koyuyor sonra da çay isteyip sohbet ediyorlar” diye konuştu.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ

Uygulama sayesinde müşterilerin birbirleriyle sohbet ederek teknoloji bağımlılığından biraz olsun uzaklaştığını ifade eden Yalçınöz, şunları söyledi: “Böyle bir kampanyaya ihtiyaç duyduk çünkü artık öyle bir hal aldık ki kahvehanede dahi kimse kimseyle sohbet etmez duruma gelmişti. Bazen bir masada oturan iki üç kişiye çay veriyorum ama çaylar daha içilmeden soğuyor… Yani bırakın sohbet edebilmeyi çaylarını dahi içemiyorlar. En son bir masada oturan dört kişilik bir gruba çay vermiştim. Yine herkes telefonlarla oynuyordu. Bu konuya bir şekilde ilgi çekmem gerektiğini anlamıştım. Geri dönüşümü çok hoş oldu. Mesela köyümüzün gençleri çok memnun bu durumdan… Gençlerin hepsi toplanıyor, masaya oturur oturmaz hepsi cebinden telefonları çıkarıp üst üste koyuyorlar sonra çay isteyip sohbet ediyorlar. İnsanlar telefonla vakit geçirerek birbirinden uzaklaşmasın. Birbirleriyle konuşarak zamanlarını harcasınlar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.