TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TIAFI yine iş başında

İzmir Tepecik’te faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Uluslararası Yardımlaşma ve Entegrasyon Derneği, sürdürülebilir geçim sağlamada desteğe ihtiyaç duyan Türk ve Suriyeli kadın ile çocuklara yardım eli uzatmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 11:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TIAFI yine iş başında

SULTAN GÜMÜŞ

Dernek bu kez onlar için fon toplamak adına eğlenceli bir gece düzenliyor. ‘On binlerce zor durumda mültecinin yaşamaya çalıştığı Tepecik Zeytinlik Mahallesindeki kadın ve çocukların kendilerini güvende hissedeceği bir alan oluşturarak onları güçlendirmek ve hayata kazandırmak istiyoruz’misyonuyla yola çıkan Uluslararası Yardımlaşma ve Entegrasyon Derneği (TIAFI), müzik ve eğlence dolu bir gece düzenlemeyi hedefliyor. Amaç ise Türk ve Suriyeli kadınlar ile çocuklara yardımcı olabilmek adına gerekli fonu elde etmek. Çeşitli müzisyenlerin gönüllü olarak sahne alacakları bu anlamlı gecede, güçlü kadınlar tanıtılacak, topluluk merkezinin çalışmaları aktarılacak. 23 Haziran akşamı CinatıCafe’de düzenlenecek olan etkinlikte bağışların kabul edileceği de duyuruldu. Girişlerin ücretsiz olacağı gecede; Mertkan D. Yılmazer, Buca BluesTrıo ve İzmirli müzik grubu Şinadika sahne alacak.

TIAFI KİMDİR?

Team International Assistance for Integration ya da TIAFI (Uluslararası Yardımlaşma ve Entegrasyon Derneği ), savunmasız ve yardıma muhtaç mülteci kadınlara ve ailelerine hak ettikleri gücü, saygıyı, huzur ve güvenliği kazandırmayı hedefleyen ve Türkiye’de faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Yalnızca bir kişi tarafından başlatılan bu hareket büyük bir hızla büyümekte ve insanlığa, saygıya ve etkileşime verdiğimiz değeri paylaşan uluslararası toplulukların ve gönüllülerin desteğini almaktadır. TIAFI’deher ulustan gönüllüler yan yana, her projeyi birlikte sahiplenerek çalışmaktadır.

KİME ULAŞIYORLAR?

Çok sayıda genç kadın süren savaşta ya da bölgelerindeki silahlı çatışmadan uzaklaşmaya çalışırken eşlerini ve ailelerini kaybetmiş ve kendilerini çocuklarıyla yalnız başlarına İzmir’de bulmuştur. Şu an bu kadınların çok büyük bir kısmının ne tehlikeli yolculuklarını devam ettirecek, ne de kendilerine İzmir’de yerleşik bir hayat kuracak olanakları var. TIAFI ise on binlerce zor durumda mültecinin yaşamaya çalıştığı Tepecik Zeytinlik Mahallesindeki bu kadın ve çocukların kendilerini güvende hissedeceği bir alan oluşturarak onları güçlendirmek ve hayata kazandırmak istiyor.

NEYİ DEĞİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORLAR?

TIAFI, güvenli bir çatı yaratmak amacıyla geniş bir Toplum Merkezi kuruyor. Burada yardıma ihtiyacı olan kadınlara terzilik eğitimi veriliyor, onlar eğitim alırken çocukların bakımıyla ilgileniliyor ve çocukların Türk okullarına girmeleri için eğitimlerine yardım ediliyor. Dernek, merkezdeki çalışmaları dışında çevredeki mülteci ailelere de düzenli ziyaretlerde bulunuyor ve özellikle yemek, tıbbi bakım, eğitim ve iş konularında destek sağlıyor. Ayrıca Türk veya diğer uluslardan acil yardıma muhtaç kadınlara da ulaşmaya çalışıyor. Bağışlarınız ise doğrudan; Toplum Merkezi’nin kirası, çocukların okul masrafları, eğitim malzemeleri, terzilik eğitimi alacak kadınların kullanacağı malzemeler ile dikiş makineleri, mültecilerin kurduğu kamplara ulaştırılan temizlik malzemeleri, yiyecekler ve merkezin mutfak giderleri için kullanılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.