TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tire Stadı açıldı

Süper Lig maçları ve uluslararası karşılaşmalara ev sahipliği yapabilecek UEFA standartlarındaki Tire Stadı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu stat 64 milyona mal oldu, onlar aynı yeri 200 milyona ihaleye çıktılar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tire Stadı açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin maliyetinin yüzde 75’ini (46 milyon TL) karşılayarak kente kazandırdığı 15 bin kişi kapasiteli Tire Stadı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Süper Lig maçları ve uluslararası karşılaşmalara ev sahipliği yapabilecek UEFA standartlarındaki Tire Stadı’nın açılışı görkemli geçti. Açılışta sanatçı Gülşen şarkılarını seslendirirken, halk oyunları ekibi de gösterilerini sundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu stat açılışı öncesinde, Büyükşehir Belediyesinin Küçük Menderes Havzası’nı kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliğinin son halkası olan Tire İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin de resmi açılışı yaptı. 2016 yılı Eylül ayı sonunda tesisin temelini atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire bölgesinin evsel atıklarını arıtacak 66 bin kişi kapasiteli ileri biyolojik arıtma tesisini 10.9 milyon liraya mal etti. Tesis, günde 11 bin 731 metreküp atık su arıtıyor. Tire Stadı’nın açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Hak hukuk adalet” sloganları arasında kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Biz çalışıyoruz ama birileri kıskanıyor, eleştireceği yerde gözdağı veriyor, iddianameler hazırlıyorlar. Sanıyorlar ki CHP’liler geri adım atacaklar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na 397 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Arkadaşları tutuklandı. Ama bizler hep söyledik. Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır. Bir kuruş haram yememişlerdir. Bu stat 64 milyona mal oldu, onlar aynı yeri 200 milyona ihaleye çıktılar. Kimin parası vatandaşın parası. O nedenle bizi anlamıyorlar” dedi.

TARIMIN SORUNU ÇÖZÜLMEDİKÇE...

Türkiye’de tarımın gittikçe kötü bir duruma geldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Ne hale getirdiler mercimek, buğday pamuk ithal ediyoruz. Tarımın sorunları çözülmedikçe Türkiye’nin sorunu çözülmez. Kırsalın sorununu çözmeden kentin sorununu çözemezsiniz. Herkes kazanacak kaybeden o sarayda oturanlar olacak, onların lobileri olacak. İthalat yapılınca sorun çözülecek sanıyorlar. Üreteceksiniz. Saman, süt bakliyat yoğurt, mercimek üretecekseniz. Kendi kendinde eten dünyadaki 7 ülkeden biri olan Türkiye, bugün kendi kendine yetemez hale geldi. Sütü de fidanı da peyniri de kırsaldan alıp kentle paylaşan belediyelerimiz he kırsala hem kente hizmet ediyor. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. Hükümeti her şeyi sattıklarını ileri sürerek eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Her şeyi satıyorlar. Dolarları seviyorlar. İhale yapıyorlar dolarla, yol yapıyorlar dolarla, köprüden geçeceksin dolarla. İhaleyi niye dolarla yapıyorsun. Hani yerli ve milli diyordun. Bunlar ne millidir ne yerlidir. Bunlar gayri millidir” diye konuştu.

“70 MİLYON LİRA HARCADIK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarımsal kalkınma ve çevre yatırımlarında, kentsel dönüşümde yaptıklarını anlattı. Merkezi hükümetin kente stat yapmadığını öne sürerek, 2009 stratejik planına kentin güneyi ve kuzeyine iki tane stat yapmak için harekete geçtiklerini anlatan Başkan Kocaoğlu, “2011 seçimleri arifesinde o zaman ki spordan sorumlu devlet bakanının odasında oturduk, Örnekköy’de 35 bin kişilik stadı yapmak ve bu stadın bedeli dört kurum birlikte 5’er milyon dolar verme taaddüdünde bulunarak kapıdan çıktık. Sene 2018, o stat tarih oldu, yapılmadı. Kentin en işlek yerlerine tek yeşil alanlara hem Güzelyalı’ya hem de Karşıyaka’ya stat yapılmaya kalkıldı. Bunun yanlış olduğunu, trafiği kilitleyeceğini bangır bangır bağırdık. Dinlemediler. Yapıyoruz, yapacağız derken, biz 2014 seçimlerinden önce Doğanlar Stadı’nın temelini attık ve bitirerek stadımızı devreye soktuk. İzmir statsız kalmıştı. O statta Göztepe Süper Lige çıktı, o statta Altınordu top oynuyor Süper Lige çıkmak üzere. Eğer alt yapıyı yaparsanız, İzmirli hemşerilerimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bugün Tire Stadı’nı açıyoruz, 64 milyon para harcadık. Çevreye yaptığımız yatırımlarla beraber 70 milyon harcadık. Bugün buna eşdeğer stat 200 milyon lirayı aşkın araya ihale edildi. Çalışıyoruz, üretiyoruz. Yerelde kalkınmayı hedef aldık. Kentlinin başka hiçbir yerden destek almadan kendi gücüyle kalkınabileceğini dünya alem gördü. Bundan dolayı İzmirli hemşerilerimizle birlikte umutluyuz, gururluyuz” diye konuştu. 

SON TEKNOLOJİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesinin işbirliğiyle kente kazandırılan, temeli 4 Eylül 2015’te atılan ve yaklaşık 64 milyon TL’yi bulan stadın maliyetinin yüzde 75’i Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25’i Tire Belediyesi tarafından karşılandı. Bornova Doğanlar Stadı’nın ardından Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ikinci stat olma özelliği taşıyan yeni Tire Stadı’nın çimlendirme çalışması 1.2 milyon TL’ye mal oldu. 4x6 metre boyutlarındaki iki skorboardun yanı sıra ses ve ışık sistemleriyle Tire Stadı, Türkiye’nin en modern spor tesislerinden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, stadın yapımına verdiği katkıların yanı sıra bağlantı yolları ve otopark imalatlarının da gerçekleştirdi. Stadın yanındaki 29 bin metrekarelik yeşil alana ise antrenman sahası ve koşu parkurları yapılacak. Stat içinde sosyal tesisler ve misafir takımlar için konaklama tesisi de bulunacak. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.