TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO’da istifa şoku

İTO’da 2018 Nisan ayında yapılacak seçimler öncesinde yönetim kurulu üyeleri Nevzat Artkıy, Mert Pala ve Mustafa Tüzün ve Jak Eskinazi istifa ettiklerini yaptıkları ortak yazılı açıklamayla kamuoyuna bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İTO’da istifa şoku

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Türkiye genelinde 364 oda ve borsanın seçimleri 1 Ekim 2018 itibariyle başlayan süreçte yapılıp sonlandırılacaktı. Ancak son dakika gelen erteleme ile bütün seçimler ertelenmişti. 364 oda ve borsanın seçimleri 1 Nisan 2018 itibariyle başlayan süreçte yapılacak. İzmir’de de oda başkanlıkları ve borsa başkanlığı için süreç işlemeye ediyor. İzmir’deki bütün mevcut oda başkanları ve borsa başkanlarının tekrar seçimlere girip aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İzmir iş dünyasının en çok merak ettiği İzmir Ticaret Odası seçimlerinde ise kıyasıya bir mücadelenin yaşanması bekleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Mahmut Özgener, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği basın toplantısı ile İzmir Ticaret Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 25 yıldır Ekrem Demirtaş tarafından yönetilen İzmir Ticaret Odası Başkanlığı için Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Başkanı Zeki Yöndem de geçtiğimiz haftalarda adaylığını açıklamıştı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, henüz adaylığını açıklamadı ancak mevcut yönetiminde bulunan birlikte çalıştığı yönetim kurulu arkadaşları yönetimden istifa ettiklerini açıkladı. Nevzat Artkıy, Mustafa Tüzün, Mert Pala ve Jak Eskinazi kamuoyuna yaptıkları yazılı ortak açıklama ile mevcut yönetimden istifa ettiklerini duyurdu.

TABANDAN GELEN YENİLEME İSTEĞİ

Mevcut İTO yönetiminden istifa eden yönetim kurulu üyelerinin istifası ile mevcut yönetimde istifa depremi yaşandı. Nevzat Artkıy, Mustafa Tüzün, Mert Pala ve Jak Eskinazi’nin istifa açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bugün itibariyle üyesi olduğumuz Yönetim Kurulundan istifa etme kararı almış bulunuyoruz. 5 yıllık bir süredir büyük bir istek ve arzuyla sürdürdüğümüz bu anlamlı görevde yaklaşan yeni seçimler öncesinde yepyeni ve dinamik bir girişimin değişim vizyonuyla yola çıktığını gözlemliyoruz. Tabandan gelen bu yenilenme ve değişim baskısının gerekliliğine olan inancımız, bizlere bu yeni vizyonun destekçisi olmanın doğru olacağını göstermiştir. Mevcut birikim ve deneyimlerimiz, bu yenilik çağrısının İzmir Ticaret Odası ve İzmir’imizin ticaret hayatına çok büyük katkı yapacağı yönündedir. O nedenle, mevcut yönetimde yer alarak devam ediyor olmamızın doğru olmayacağına kanaat getirmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle, uzun bir süredir birlikte çalıştığımız değerli Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza ve Sayın Başkanımıza birlikte geçirmiş olduğumuz süre içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve odamıza katkıları nedeniyle çok teşekkür ederiz.”

ÖZGENER’İ Mİ DESTEKLEYECEKLER?

Yaptıkları ortak açıklamada ‘Tabandan gelen bu yenilenme ve değişim baskısının gerekliliğine olan inancımız, bizlere bu yeni vizyonun destekçisi olmanın doğru olacağını göstermiştir. O nedenle, mevcut yönetimde yer alarak devam ediyor olmamızın doğru olmayacağına kanaat getirmiş bulunuyoruz’ diyerek istifasını açıklayan İTO yönetim kurulu üyelerinin, İTO Başkanlığına aday olan Mahmut Özgener’i desteklemesi bekleniyor. Yine yapılan açıklamaya göre bazı istifa eden üyeler Mahmut Özgener’in yönetim kurulu listesinde de yer alabilir.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.