TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplumsal cinsiyete ilişkin seminer

Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında “Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyete İlişkin Yükümlülükleri ve Yerel Yönetimler” konulu seminer yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 10:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Toplumsal cinsiyete  ilişkin seminer

Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Meclis Üyesi Serpil Güler, BMOP eski İl Koordinatörü Semra Ulusoy, İBB Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Sinem Tankoç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyete İlişkin Yükümlülükleri ve Yerel Yönetimler başlığı altında yapılan toplantıda açılış konuşması yapan BMOP eski İl Koordinatörü Semra Ulusoy, “Kadın dostu kentler programı 2006 yılında başladı ve 2014 yılında sona erdi. Bu Birleşmiş Milletler ile İç İşleri Bakanlığı’nın ortak programıydı. Sabancı Vakfı ve İsveç Kalkınma Ajansı destekledi. Program bitti ama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında toplantılar düzenliyoruz. Kadının yerel yönetimlere katılımı, siyasete katılımı, eğitim ve sağlık olanaklarına kadının ulaşımı gibi konularda pek çok çalışma yapıldı” bilgisini verdi.

Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ise, “Gönül isterdi ki böyle konular hiç gündeme gelmesin. Ama maalesef dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir biçimde cinsiyet ayrımcılığı söz konusu. Neden kaynaklandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak bir türlü önüne geçmeyi beceremiyoruz. Bu sanırım eğitim düzeyimizin daha da ileriye gitmesi ile bir nebze ortadan kalkacak olan bir sorun. Kadınlar kendilerini koruyacak mekanizmaları oluşturmak için bir araya geliyorlar. Bu bir araya gelişi ben çok değerli buluyorum” dedi.  İHA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.