TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torbalı hastanesine kavuşacak

Torbalı Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, açılışın haziran ayında gerçekleşeceğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2017 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Torbalı hastanesine kavuşacak

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yapımında sona gelinen yeni Torbalı Devlet Hastanesini gezerek Başhekim Şenol Topçu’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hastane ziyareti esnasında Kaya ve Görmez ikilisine, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık da eşlik etti. Başhekim Şenol Topçu, Kaya ve Görmez ikilisine inşat aşaması tamamlanan ve iç dizayn çalışmaları süren hastaneyi gezdirerek detaylı bilgi verdi. Hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu ve tüm havzaya hitap edecek kapasiteye sahip bulunduğunu belirten Topçu, “Şu an hastanemizin iç aksamı test aşamasında. Alınan cihazları ve sistemi test sürecindeyiz. Yeni hastanemiz eskisinin tam 11 katı büyüklüğünde dolayısıyla sistem kurulumu epey bir zaman gerektiriyor. Burada hastalarımızın konforu en üst seviyede olacak ve Torbalı artık İzmir’e sevk eden değil, İzmir’den sevk alan bir devlet hastanesine ev sahipliği yapacak. Hastanemizin haziran ayı ortalarında kapılarını hizmete açmasını hedefliyoruz” dedi.

“7 YILDIZLI BİR HASTANE”

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “İnşaatı tamamlanan yeni Torbalı Devlet Hastanesini tanımlarken ‘5 yıldızlı otel gibi’ ifadesini kullanırdık, ancak hastaneyi gezip gördükten ve detaylı bilgi aldıktan sonra buranın 7 yıldız ölçeğinde olduğunu gördük. Bu ayın 20’si gibi başhekimliğimiz hastaneyi bakanlıktan devralacak. Sonraki bir aylık süreçte de son rötuşlar yapılacak ve hastane hizmete hazır hale gelecek. Sadece Torbalı’ya değil, civar ilçelere hatta Manisa’ya ve Aydın’a bile hizmet verecek bir hastanemiz var. İnşallah açılışını Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte gerçekleştireceğiz. Torbalı’ya bu hizmetin gelmesinde emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“50 YIL YETECEK HASTANE”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, “Torbalı İzmir’in en büyük ilçelerinden bir tanesi. Her yıl nüfusu 10 bin artan bir ilçeyiz ve böylesi bir hastane uzun yıllardan beri hayallerimizi süslüyordu. Hastanemiz açıldığında bu adeta Torbalı’nın bayramı olacak ve kapasitesiyle, donanımıyla bu bölgeye en az 50 yıl boyunca hizmet edecek. Bu muazzam hizmetin Torbalı’ya kazandırılmasında çok büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na ve Milletvekilimiz Atilla Kaya’ya teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

TORBALI’YA İLAÇ OLACAK

Yapımına 2014 yılı sonunda başlanan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi, 70 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Hastanede 292 araç kapasiteli otopark, bir de helikopter pisti bulunuyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ‘en büyük hayalim’ dediği hastanenin arsası, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu tarafından tahsis edilmişti. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.