TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torbalı’da Sosyal Market’in temeli atılacak

Torbalı Belediyesi, 512 metrekarelik alanda kuracağı Sosyal Market’in temelini yarın atacak

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Torbalı’da Sosyal Market’in temeli atılacak

Doğu ve Güneydoğu illerinden aldığı yoğun göç nedeniyle bazı sosyal sorunların yaşandığı İzmir’in Torbalı İlçesi’nde AK Partili Torbalı Belediyesi, önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Torbalı Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı öncesi yarın 512 metrekarelik alanda kuracağı Sosyal Market’in temelini atıyor.

İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK

Tepeköy Mahallesi’nde Zahire Pazarı olarak bilinen alanda yapımına başlanacak olan Sosyal Market projesinin temeli, yarın Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından atılacak. İlçede zor şartlar altında yaşayan vatandaşların aylık gıda ihtiyacının bir kısmı Torbalı Belediyesi tarafından Sosyal Market aracıyla karşılanacak. 512 metrekarelik bir alanı kapsayacak olan sosyal market projesinin 6 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Proje, Zahire Pazarı olarak bilinen alanın çehresini de baştan sona değiştirecek. Projede Sosyal Market’in yanı sıra; muhtarlık ofisi, market depo alanı, kent meydanı ve süs havuzları yer alacak.

“ÖNCELİĞİMİZ HALKA DÖNÜK PROJELER”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, son yıllarda Torbalı nüfusunun fark edilir derecede arttığına değinerek, halkın hayatını kolaylaştırıcı projelere öncelik verdiklerini belirtti. Üniversite öğrenimi gören öğrenciler için ilçenin ilk eğitim vakfı olan TOREV’i kurduklarını hatırlatan Adnan Yaşar Görmez, “Orantısız biçimde büyümeden, hızlı göç almadan kaynaklanan sosyal sorunlar yaşanıyor. Sosyal Marketimiz bu anlamda belediye ile vatandaş arasında modern bir köprü olacak. Yardıma muhtaç olana uzattığımız eli hiç kimse görmeyecek. Bu projeyle Torbalı Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergilemiş olacak. Temel atma törenimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

SOSYAL MARKET NASIL İŞLEYECEK?

Torbalı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat eden yardıma muhtaç ailelerinin durumu ilgili muhtarlıklarca araştırılacak.

Yardıma muhtaç ailelere nüfus sayılarına ve gereksinimlerine göre dijital kartlar verilecek. Bu kartlara limitler yüklenecek.

Kart sahibi kişiler normal bir markette alış-veriş yapıyormuş gibi, kartında yüklü miktardaki limit kadar ihtiyaçlarını alabilecek.

Sosyal Market’in stoklarına, gelen yardımların, bağışların oranına ve mevsimlik ihtiyaçlara göre limitler artırılabilecek ya da düşürülebilecek. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.