TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tosun Paşa” filmi gerçek oldu

Kemal Sunal, Şener Şen gibi oyuncuların rol aldığı ve Tellioğulları ile Seferoğulları aileleri arasındaki ‘Yeşil Vadi’ kavgasını konu alan Tosun Paşa filminin bir benzeri Torbalı İlçesi’nde yaşanıyor

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Tosun Paşa” filmi gerçek oldu

Karakızlar Mahallesi’nin 2014 yılındaki muhtarlık seçimlerinde çıkarttığı iki adaydan dolayı anlaşmazlığa düşülmesi ile halk ikiye bölündü. Aralarındaki sorunu çözemeyen vatandaşlar, muhtarlık seçimini kazanan grup ile ne aynı kahvede oturuyor ne de birbirlerine selam veriyor. Bir türlü orta yolun bulunamadığı mahallede, öyle ki bir taraf diğer taraftan olan imamın arkasında bile namaza durmuyor. Mahalle halkı ise ezelden beri devam eden bu durumu Tosun Paşa filmindeki Seferoğulları ve Tellioğullarının çekişmesine benzetiyor. Yaşanan çekişmenin sona ermesini isteyen vatandaşlar, önümüzdeki muhtarlık seçimlerinde her iki guruptan oluşan karma bir aday çıkartmak istiyor.

MAÇ GİBİ SEÇİM

Seçim sürecinin çok iddialı geçtiğini belirten mahalle esnaflarından Hasan Sak (46), “Taraflar arasında Fenerbahçe-Galatasaray maçı o kadar zevkli olmaz. Zevkini çıkartabilen, tadabilen 90 dakikalık maç gibi o günü görmenizi tavsiye ederim. Çok güzel bir gün olur. Tarafların her birisi kümeler halinde ayrı ayrı bölümlerde otururlar. Ama daha sonra da bir taraf muhakkak kaybedecek. Sonuçta var bu, Türkiye geneli böyle. Bir taraf kaybedince, kaybeden taraf diğer tarafa başlıyor düşman gibi bakmaya. Belli bir süre ayrılıyorlar. Camiye gelmez, kahveye gelmez. Yolda, sokakta gördüğü zaman kafasını çevirir. Selam verir selamını almaz. Sanki kanlı, kinli bir düşman oluyorlar” dedi.

CAMİDE BİLE AYRIM

Köyde görevli imamın askere gitmesi ile yeni imam atanana kadar din bilgisi açısından köyün ileri gelen kişisinin arkasında bile farklı gruptan olması sebebiyle namaza durulmadığını anlatan Hasan Sak, “Camide Yaşar Hocamız var. Köyümüzün dirisini, ölüsünü her şeyini o yapar. Bir imam kadar bilgilidir kendisi. Köyümüzde yetişmiş biri, dini konularda bilgisi olan birisi. O namaz kıldırıyor diye, diğer gruptan kişiler onun arkasında namaz kılmıyorlar. Gelmiyorlar, gidiyorlar başka köylere namaz kılmaya. Cuma günü biniyorlar arabaya gidiyorlar. Neymiş Yaşar Hoca imamlık yapamıyormuş. Köyde imam yok, kim yapacak? İlla ki cemaatten birisi çıkacak, önde imamlığı yapacak, arkada da diğerleri namazını kılacak. Adam da çok güzel namaz kıldırıyor aslında” diye konuştu. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.