TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk bilim adamına ‘Yükselen Yıldız’ ödülü

ABD'nin her yıl uluslararası alanda liderliği ve öğrenim yetkinliği öne çıkan genç akademisyenlere verdiği 'Rising Star Early Career Faculty Award: Yükselen Yıldız' ödülü, bu yıl ilk defa bir Türk bilim adamına verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 09:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk bilim adamına ‘Yükselen Yıldız’ ödülü

Doç.Dr. Özgür Arun, ödül töreninde 3 bin bilim insanına Türkiye'yi anlatacak.

 

Dünyanın en prestijli gerontoloji cemiyeti olan Association for Gerontology in Higher Education (AGHE), 43 yıldır uluslararası alanda liderliği ve öğretim yetkinliğiyle öne çıkan genç akademisyenleri ödüllendiriyor. AGHE, bu yılki ödüle ilk kez bir Türk akademisyeni layık gördü. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Özgür Arun, '2017 Rising Star Early Career Faculty Award' ödülünü alacak ilk Türk bilim insanı oldu. Doç.Dr. Özgür Arun ödülünü, 9-12 Mart 2017 tarihleri arasında Florida'da düzenlenecek 43'üncü geleneksel cemiyet toplantısında alacak.

ABD’DE DERS VERECEK

Doç.Dr. Özgür Arun, Türkiye dışında bilimsel çalışmalar yapan yabancı bilim insanlarının kendisini aday gösterdiğini öğrendiğini kaydetti. Doç.Dr. Özgür Arun, “Beni ilk aday gösteren kişi Dr. Jason Holdsworth. Daha sonra bizzat AGHE'nin başkanı olan Prof.Dr. Nina Silverstein benim için 2 sayfalık destek mektubu yazmış. Ardından çok sayıda destek mektubu gelmiş. Komite ise diğer adaylar arasında değerlendirme yaparak beni seçmiş. Ödülü alacağım gün ABD'de 3 bin bilim insanı önünde 45 dakikalık bir sunum yapacağım. Bu çok önemli, çünkü 'Rising Star' ödülü ilk defa bir Türk bilim insanına veriliyor ve ben orada Türkiye ile ilgili bir ders vererek ülkemizi temsil edeceğim" diye konuştu.

CEMİYETİN 3 BİN AKADEMİK ÜYESİ VAR

3 bin akademisyen üyesi bulunan ABD'deki gerontoloji cemiyetinin verdiği bu ödüle bilim insanları kendileri aday olamıyor. Alanda çalışan diğer bilim insanları tarafından aday gösterilen kişi için destek mektubu sunmak gerekiyor. Daha sonra tüm adaylar arasında bir değerlendirme ve eleme yapılıyor. Bu değerlendirme, uluslararası bir komite tarafından adayların son 5 yılda yaptıkları bilimsel çalışmalara bakılarak, eğitim süreçlerinde öğrencilerine sundukları kaliteli öğrenim olanakları değerlendirilerek ve adayların lider özelliği olup olmadığı dikkate alınarak yapılıyor. (DHA)

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.