TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye donuyor !

Soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bölümünde etkili oluyor

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 13:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye donuyor !

Bolu’da sabah saatlerinde başlayan kar gün boyunca etkili oldu. Önemli geçiş noktalarından biri olan Bolu Dağı’nda, kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Sabah saatlerinde tırların makaslama yapmasından kaynaklı ulaşımda kısa süreli aksamalar oldu. Sürücüler zor anlar yaşadı. Bölgede etkili olan tipi ve yoğun kar yağışı ile birlikte yetkililerden de uyarı geldi. Sürücülerin hız yapmamaları, kış lastiklerini takmadan ve gerekli tedbirleri almadan yola çıkmamaları gerekiyor.

KARS

Doğu Anadolu da deyim yerindeyse donuyor. Kars’ta sabaha doğru başlayan kar yağışı yeniden etrafı beyazı bürüdü. Kentte uzun zamandan beri etkili olan soğuk hava bugün yerini kar yağışına bıraktı. Erken saatlerde işlerine gitmek üzere dışarı çıkan vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı.Bir yandan ekipler, diğer yandan ise vatandaşlar kar küredi.

ARDAHAN

Ardahan’da bulunan Çıldır Gölü de soğuk havadan nasibini aldı. Gölün yüzeyi buzla kaplandı. Sıcaklığın geceleri sıfırın altında 14 dereceye kadar düşmesiyle ağaçlar da kırağı tuttu.

ERZURUM

Erzurum’da üşüyen diğer illerden. Kentte günlerdir sıfırın altında seyreden hava sıcaklığı her yeri buz kütlesine çevirdi. Yollar, şadırvanlar, çatılar...Pisti andıran caddelerde yürümek şöyle dursun, araçlarla ilerlemek bile güçleşti.

BALIKESİR

Yurdun birçok yerini etkisi altına alan kar yağışı Balıkesir’de de kendini gösterdi. Dursunbey ve Kepsut ilçeleri gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

KAYSERİ

Kış, Kayseri’de de kartpostallık görüntüler oluşturdu. Hafta sonunu güneşli geçiren Kayseri’de, sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinde hafif şekilde yağan kar, yüksek kesimlerde ise şiddetini artırdı. Vatandaşlar güne karla uyanırken, araç sürücüleri de yollara önlem alarak çıktı. (İHA) 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.