TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye için çalışacaklar

Avrupa Ticaret ve İşbirliği Konseyi Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Serdar Tüzün, “2018 yılına güzel bir başlangıç yaparak, Türkiye’nin hak ettiği pazar payına el ele katkıda bulunacağımızı umuyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye için çalışacaklar

Avrupa Ticaret ve İşbirliği Konseyi (ATİK) ve Uluslararası Kardeş Şehirler Konseyi Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Serdar Tüzün, önemli açıklamalarda bulundu. Tüzün, “Bu görevi de layığıyla yerine getirerek, vatanımıza ve milletimize faydalı olacak, vizyonumuza uygun yepyeni projelerle ülkemi en güzel şekilde Ulusal ve Uluslararası Platformda temsil edeceğim. Gereken desteklerinizi benden esirgemeyeceğinizin bilinciyle 2018 yılına güzel bir başlangıç yaparak, Türkiye’nin hak ettiği pazar payına el ele katkıda bulunacağımızı umuyorum. Hep birlikte güçlü yarınlara güçlü Türkiye sloganıyla biz de varız” şeklinde konuştu.

KALİTE ARTMAKTA

Tüzün, “Dünyanın çeşitli coğrafyalarında bulunan Türkler ülkemizi en iyi şekilde temsil etmekteler. Önceleri gurbetçiler diye anılan insanlarımız bugün bulunmuş oldukları ülkelerin de vatandaşlıklarını alarak, entegrasyonun en güzel örneğini yaşadıkları yerlerde sergilemekteler. Bulundukları ülkelerde ekonomi, siyasi, sanat ve kültürel alanlarda söz sahibi olan insanlarımız, yasal kurumsallaşmalarla başarılı çalışmalar yapmaktalar. Yaşadıkları ülke haklarıyla kardeşçe yaşamlarını sürdüren insanlarımız, Avrupa’da aynı zamanda ülkemizin saygın temsilcileri konumundalar. Kimi işadamlarımız bulundukları ülkelerdeki cirolarıyla sayılı şirketler arasında yer almakta. Ekonomik anlamda büyük atılımlar yapan iş adamlarımız hem ekonomiye hem de iş istikrarına küçümsenmeyecek katkılarda bulunmaktalar. Atıl durumda olan insanlarımızı aktif hale getiren bu gelişme bizleri de, son derece memnun etmekte. Ekonomik alandaki başarıları son dönemlerde siyasi alanda da sürdüren insanlarımız bu gün Avrupa Parlamentolarının çeşitli kademelerinde insanlarımızı temsil etmekteler. Başarılı iş adamlarımızın yanında bakan, senatör, milletvekilleri ve meclis üyelerinin bulunduğu insanlarımız, Avrupa’nın gerek ekonomik gerekse siyasal potansiyelinde etken olmaktalar. İnsanlarımızın eğitim kalitesi yükseldikçe Avrupa ülkelerinde hizmet alanlarındaki kaliteleri de artmakta” açıklamasında bulundu. n HABER MERKEZİ

ÜYELİK NE İMKANLAR SAĞLAR?

  • Yurtiçi ve yurtdışında her yıl düzenlediği sayısız etkinlik ile üyelerini ilgili ülkelerin üst düzey yetkilileri, diplomatik misyonları, iş dünyası temsilcileri, araştırma kuruluşları ve akademik kurum temsilcileri ile bir araya getirir.
  • Firmaların doğrudan iş bağlantısı kurmaları ile sonuçlanan temaslar ile beraber, diğer ülkelerde ve dünyada meydana gelen iş hayatını ve karar alma mekanizmalarını etkileyecek önemli gelişmelerden haberdar olma imkanı verir.
  • Farklı pazarlara açılmak isteyen firmalara yeni imkanlar sağlar.
  • Gerçekleştirdiği araştırma faaliyetleriyle Türkiye’deki ve dünyadaki siyasi, ekonomik, sosyal ve iş dünyası ile bağlantılı konularda bilgilendirir.
  • Üyelerinin yurtdışı iş bağlantısı kurarken karşılaştıkları iç ve dış kaynaklı sorunların gerekli mekanizmalara aktarılması ve çözüm getirilmesi için fırsat yaratırken, Türkiye’ye yatırım yapmayı ve proje finansmanı getirmeyi planlayan yabancı firmaların karşılaştıkları sorunlar ve yatırım ortamını iyileştirme önerilerini takip ederek, ilgili mercilere aktarır.
  • Çok taraflı işbirlikleri için gerekli zemini yaratır.
  • Gerçekleştirdiği araştırma faaliyetleriyle Türkiye’deki ve dünyadaki siyasi, ekonomik, sosyal ve iş dünyası ile bağlantılı konularda bilgilendirir.

ATİK’İN HİZMET ALANLARI

ATİK’in hizmet alanları hakkında da bilgi veren Tüzün, “Konseyimizin amaçları arasında bulunan diğer kurumlarla ortak strateji ve proje programları yürütme gibi bir görevimiz olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz. Dost kurumlarımızın lokal ve genel anlamda yaptıkları çalışmalara ve projelerine lojistik anlamda Brüksel’den destek vererek, kurumlarımıza yardımcı olmaktayız. ATİK olarak Avrupa’da yaşayan insanlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaları takip etmek, hukuksal anlamdaki AB standartlarında edinilmiş hakların korunması ve uygulanmasında gözetici sıfatıyla takipçi olmaktayız. Kurumlarımızın yasal haklarının korunması ve kollanması da amaçlarımız dahilindedir. Bizler kurumsal anlamda ülkeler arası diyalogların oluşmasını, yapılacak olumlu ve yapıcı çalışmalarla entegrasyon sürecini hızlandırarak halkların dostluğunun artmasına neden olacağı inancını paylaşmaktayız. Biz, insanlarımızın bulundukları ülkelerde her alanda katılımcı olmalarını savunmaktayız. Bizler Avrupa’da olan Avrupalı Türkler olarak yakın zamanda ülkemizin tümünün Avrupalı olması gerektiğine inanıyor, çalışma ve mücadelelerimizi de bu inançla sürdürmekteyiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.