TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin GÖZBEBEĞİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14 yılda yaptıkları çalışma ile İzmir’in Türkiye’nin gözbebeği haline geldiğini belirterek, “İzmir’in gerçek potansiyeli hizmet sektörü ve turizmde olacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2018 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye’nin GÖZBEBEĞİ

KENAN YEŞİL

İzmir’de asfaltsız yol bırakmamak üzere harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesinin altyapı kuruluşu İZBETON Genel Müdürlüğü, 5 yeni tesisin açılışını yaptı. Yeni tesisler kaliteyi artırırken maliyetleri düşürecek ve hammadde konusunda dışa bağımlılığını azaltacak. Tesislerin yılda 25 milyon TL tasarruf sağlaması bekleniyor. Tesislerin Bornova’daki merkez şantiyesinde yapılan açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile ilçe belediye başkanları katıldı. Açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, 14 yılın kısa bir değerlendirmesini yaptı.

DUR DEMEK DURUMUNDAYIZ

Açılış konuşmasına tüm şehitlere Allahtan rahmet dileyerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Bu zor süreci ancak farklılıkların bir tarafa bırakılarak, vatanın selameti için birlikte çalışılarak atlatılacağını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Emperyalist güçlerin Orta Doğu’ya paylaşmak istekleriyle karşı karşıyayız. Uyanık olmak durumundayız. Kendi çıkarları için diğer ülkeleri bölmek, üniter devlet yapıları parçalamak, özellikle petrol ve doğal zenginlikleriyle bilinen Orta Doğu’yu bitirmek için kendilerine terörden bir jandarma devlet yaratmak için yaptıkları eylemelere biz dur demek durumundayız” dedi.

YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ

Dış politikada ülke menfaati ne gerekiyorsa o yönde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, Afrin harekatının ise kaçınılmaz olduğunu belirtti. Orta Doğu’da barışı temin etmenin yolunun Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözünden geçtiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Ulu önderin bu sözü içi son derece dolu ve dünyaya çığır açan bir dış politikadır. Bunun anlamı ise komşularımın hiçbir şeyinde gözüm yok. Benim ülkemde de başkalarının gözü olmasını şiddetler karşı çıkıyorum. Buna izin vermeyeceğim demektir. Eğer biz ülkemizi bölünmesini istemiyorsak, bir bütün olarak bağımsız yaşamak istiyorsak o zaman komşularımızın da başta Irak, Suriye, İran olmak üzere diğer komşularımızın da bölünmez bütünlüğünü istemek ve dünya kamuoyunda savunmak durumundayız. Bunu yaparsak Ortadoğu’ya barış gelecektir. Emperyalistlerin ürettiği taşeron terör örgütlerle değil üniter devletlerle ilişki kurularak, sürecin barış içinde gerçekleşmesi için çaba sarf edilmeli. Önümüzde çok çetin günler var. Türkiye bir süreçten geçiyor. Bu ülkeyi kuranların zihniyetiyle hareket ederek, içinde bulunduğumuz bu dar boğazdan çıkıp ülkemiz selamete çıkaracaktır.”

KOCAOĞLU 14 YILI DEĞERLENDİRDİ

2 ay sonra başkanlıktaki 14’üncü senesini dolduracak olan Başkan Kocaoğlu, 14 yılın kısa bir değerlendirmesini yaptı. İzmir’in yıllarca kötü anlamda örselendiğini belirten Kocaoğlu, “Başkanlıkta 14. seneyi 2 ay sonra dolduracağım. İzmir 2004 yılında 2010 yılına kadar ağza alınmayacak sıfatlara örselendi, İzmirli hemşerilerimizin gururuyla oynadı. Sümüklü çocuk, itikatı zayıf dendi. Gavur İzmir ima edilerek nitelendirmelerde bulunuldu. Geri kalmış, kocaman bir köy dendi. Ancak biz 2005 döneminde yaptığımız kalkınma planını adım adım uyguladık. Çevrede sadece Türkiye’de değil dünyada çevre yatırımını bitirmiş ülke ve kentlerle yarışır olduk. Sanayinin kalkınması için sanayicilerle birlikte çalıştık. Kentte sinerji yarattık. Tarımda yaptığımız hamleler sadece Türkiye’de değil BM’de, Hollanda’da, Fransa’da Belçika’da ve dünyada Türki ülkelerde ses getirdi. Tarımı ayağa kaldırdık. İzmir tarımda ülke tarımından 2.5 kat daha fazla büyüdü. Tarım yolları asfaltladık. Fransa’dan gül, lale getireceğimize Bayındırdan çiçek alarak Bayındır’ı kalkındırdık. Başka ülkelerden çok pahalı ağaç ve süs bitikler getirerek olamayan dövizimizi dışarıya vereceğimize Bademli Fidancılık Kooperatifi’nden bütün ihtiyaçlarımızı aldık. Çiftçimizi dikmesi için 500 bin ile 1 milyon arasında fidan dağıttık. Bademli Fidancılık Kooperatifi Türki ülkelere ihracat yapıyor orada üretim yapıyor. Bayındır çiçek Hollanda ile birlikte iş birliği yapıyor. Tire Süt Kooperatifi ile başlattığımız proje merkezi hükümete örnek oldu. Küçük Mendereste süt kuzusu projesi ile üretim yüzde 440 artırdı. Tire Süt Kooperatifi Türkiye’nin en saygın kooperatifi oldu. Tarıma ve kırsala yatırım yapmaya ve destek olmaya devam edecek. Tarımın kalkınması için kooperatifleşmeyi öneriyorum ” diye konuştu.

İTHALAT ALARMI

8 bin civarında koyun-keçi dağıttıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tarım bakanımız geçtiğimiz günlerde yaptığı açılamada her 1 kişiye 300 koyun vereceğiz dedi. Ben 1 kişiye 5 koyun bulamıyorum. Bunun anlamı ise ithalat habercisi olarak görüyorum. Bence dünyadan biz koyun ithalatı yapacağız gibi geliyor. 10 koyun bakmasını bilmeyene 300 koyun veremezsiniz” dedi. 2005 yılında yaptıkları planda tarım ve sanayinin büyüyeceğini ancak İzmir’in gerçek potansiyelinin hizmet sektörü ve turizmde olacağını belirlediklerini değinen Kocaoğlu, “Turizmi destekliyoruz. Bunun için fuar kurduk, kongre merkezi kuracağız. İzmir fuarı Türkiye’nin en büyük, en nitelikli, dünyada ise nitelikte her alanda yarışacak durumda. 3 milyar lira civarında hizmet sektörü bu fuar sayesinde ciro yapıyor. Turist gelsin diye opera binasına ihtiyacımız var bunu yapacağız. Kültürpark’ta hedeflediğimiz kültür merkezi var. Tiyatro salonlarına ihtiyacımı var bunları adım adım gerçekleştiriyoruz. Sağlık, inanç, tarih, yiyecek içecek doğa, eko turizmde her alanda yatırım yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İZMİR BİLİM ÜRETECEK

Teknoparklarla İzmir’in bilim üreteceğini belirten Başkan Kocaoğlu, “İzmir, Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek olan kenttir. İzmir beyaz yakalı göç alıyor. İzmir’e bilim akmaya, bilim insanları akmaya başladı. Biz projelerimizi gerçekleştirdikçe İzmir’e sümüklü çocuk diyenler bugün ‘İzmir bizim gözbebeğimiz’ diyor. Hemşerilerimiz İzmir’e kim ne yapmıştır, İzmir’i kalkındırmak için kimler çalışmıştır bunları sorgulamalıdır. Bunlar eli yüzü sümüklü demekle, itikatı zayıf demekle, gavur İzmir demekle olmaz. Bunlar insan ayırmadan, inancına bakmadan aşkla çalışmakla olur. İzmir Türkiye ve dünyada kimse destek olmadan kendi gücüyle kalkınabilecek müstesna kentlerden birisidir. İzmir bunu 14 sendir başarmıştır. İzmir katlanarak büyüyecektir” şeklinde konuştu.

KONAK TRAMVAYINA DEĞİNDİ

Dün deneme sürüşü yapılan Konak Tramvayı için konuşan Kocaoğlu, “Çok hırpalandık, eleştirildik ama kullanılmaya başlayınca güzel oldu. Konak Tramvayı da tıpkı Karşıyaka gibi güzel olacak. Narlıdere metrosu ihalede. Buca metrosu da onaylanınca ihaleye çıkacağız. Aliağa-Bergama ihalesine çıkacağız. Nüfusa oranla raylı sistemimiz çok büyük. Konak tramvayı ile birlikte günde 850 bin kişi İzmir’de taşınacak. Bunlar olmasaydı trafikte bin 200- bin 300 araç daha olacaktı. Bu da bizim otobüs filomuzun iki katına çıkması demekti” dedi.

MANİPÜLASYONUNDAN ETKİLENMEYECEĞİZ

İZBETON’un yeni tesisler ve şantiyelerle birlikte 160 ton olan asfalt kapasitesini 750 tona çıkardığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Her tarafa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eli değecek. Asfaltı da, malzemesini de kendimiz üretiyoruz. Kimseye bağımlı değiliz. Kimsenin fiyat manipülasyonundan etkilenmeyeceğiz. Kimin ihtiyacı varsa, kim yıllarca mağdur edilmişse oraya da gidilecek, onların da ekmeği büyütülecek. Bunu başaracağız. Zaten büyük çoğunluğunu da gerçekleştirdik."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.