TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump, Kuzey Kore’yi çağırdı

ABD Başkanı Donald Trump, nükleer tehditlerine devam eden Kuzey Kore’yi anlaşmak üzere masaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Trump, Kuzey Kore’yi çağırdı

ABD Başkanı Donald Trump, Asya turu kapsamında geldiği Güney Kore’nin başkenti Seul’daki temaslarına devam ediyor. Trump, Güney Kore Lideri Moon Jae-in ile Mavi Saray’da gerçekleştirdiği ikili görüşme ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısına geçti. Basın toplantısında Asya gezisinin ana konusu olan Kuzey Kore tehdidine değindi. Trump, Kuzey Kore krizinde ilerleme kaydedildiğini belirterek, Pyongyang’a, “Masaya gelin ve anlaşmaya sağlayın” dedi.

Trump, ABD’nin Kuzey Kore saldırını durdurmak üzere bütün askeri gücünü kullanmaya hazır olduğunu ancak, çatışmayı önlemek için askeri harekat dışında tüm imkanları kullanmaya odaklandıklarını söyledi. Trump, “Kuzey Kore, dünya çapında hareket gerektiren evrensel bir tehdit” dedi.

Trump, pazartesi günü Japonya ile başladığı 13 günlük Asya turunun ikinci durağı olan Güney Kore’de iki gün kalacak. ABD başkanı, bugün ve yarın Çin’de temaslarda bulunacak ardından, 10-12 Kasım’da Vietnam’ı ve 12-13 Kasım’da Filipinler’i ziyaret edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.