TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump ve CIA başkanı hakkında suç duyurusu

Manisa Sivil Dayanışma Platformu üyeleri; ABD’deki davanın amacının Türkiye’yi zor duruma düşürmek olduğunu belirterek, ABD Başkanı, CIA Başkanı ve Pentagon askeri yetkilileri hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 13:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Trump ve CIA başkanı hakkında suç duyurusu

MASİDAP üyeleri Manisa Adliyesi önünde ABD’de usulsüz yargılamayı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmadan önce bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı MASİDAP Dönem Sözcüsü ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner okudu. Öner, “Manisa’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Manisa Sivil Dayanışma Platformu olarak evrensel hukuk normları çerçevesinde adil yargılama hakkı ve ilkesi gözetilmeksizin usulsüz bir şekilde ABD’de devam eden Reza Zarrab davası hakkında tepkimizi ortaya koymak, bu kasıtlı ve usulsüz yargılamayı gerçekleştirenler hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak için bir araya geldik. Usulsüz bu yargılamayla başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şahsında milletimizi ve devletimizi zorda bırakmak, köşeye sıkıştırmak amaçlı bir proje daha hayata geçiriliyor. Malum emperyalist güçler ve işbirlikçileri, proje üstüne proje üretiyor, operasyon üstüne operasyon planlıyorlar. Bölgesinde ve dünyada büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin önünü kesmek, geleceğe kararlı yürüyüşünü engellemek istiyorlar. Daha önce de defalarca denediler, başaramadılar. Bu aziz millet, gösterdiği kararlılık ve ortaya koyduğu milli duruşla içerideki ve dışarıdaki hainlere en güzel cevabı vermiştir ve yine verecektir” dedi.

"KUMPASA KARŞI MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

“Mazlumların, mağdurların ve Müslümanların sığındıkları tek liman olan bu aziz vatanı ve bu necip milleti bölmeye ve sindirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” diyen Öner şunları söyledi:

“Hainler ve işbirlikçileri, kadim medeniyet değerlerini kuşanmış, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen büyük ve güçlü Türkiye’nin önünü kesemeyecek, geleceğe yürüyüş kararlılığımızı engelleyemeyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar, asla başaramayacaklar. MASİDAP’a bağlı STK’lar olarak bu hain kumpasa karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere milletimizin ve devletimizin yanındayız. ABD’de devam eden kasıtlı ve usulsüz yargılamayı kınıyor, yargılamayı gerçekleştirenler hakkında buradan suç duyurusunda bulunuyoruz."

Açıklamanın ardından Mesut Öner ve MASİDAP üyesi STK’ların başkanlarıyla birlikte Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN KİŞİLER

MASİDAP tarafından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusunda, ABD Başkanı ve yetkilileri, CIA Başkanı ve yetkilileri, Pentagon askeri yetkilileri, ABD New York Eyalet Savcısı Preet Bharara, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, eski CIA Başkan Yardımcısı Graham Füller, darbe organizatörü Hanry Jak Berkey, ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, Suriye’deki ABD operasyonları sözcüsü Albay Joe Scrocca şüpheli olarak yer aldı. (İHA) 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.