TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuna: Önemli olan nerede bitireceğimizdir 

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Antalya kampında konuştu. Beşiktaş’tan ayrılmasının kendi kararı olduğunu söyleyen Tuna, Göztepe’nin de şu anki durumunun değil, lig sonundaki durumunun önemli olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 06:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tuna: Önemli olan nerede bitireceğimizdir 

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Antalya kampında  konuştu. Lige iyi başladıklarını söyleyen Tuna, “Fırtınalar estirdik demeyelim, fırtınalar başka şeyleri de götürüyor. İyi başlangıç çok önemliydi. Hem oyun gücü olarak, hem de yıllar sonra İzmir’i temsili adına önemli bir takımdık. Göztepe’nin gerçekleştirecekleri daha önemliydi. Benim de antrenörlüklerden sonra teknik direktör olarak ilk senemde Göztepe’yle bütünleşmek adına çok önemliydi. Sezonu istediğimiz noktada tamamlamak istiyoruz. 30 puan hedeflediğimiz nokta mıydı, tabii ki bazen hedefler değişebiliyor. Kendi hedeflerimiz çok büyük. Ama bunları söyleyerek değil gerçekleştirerek yapmak istiyoruz. Göztepe’nin ilk yarıyı bitirdiği nokta çok iyi. Ama sezonu bitireceğimiz noktanın daha önemli olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

“LİGDE SIRALAMA…”

Uzun vadeli ve kısa vadeli planlarla hareket ettiklerini söyleyen Tamer Tuna, “Başkanımızın söylediği gibi lige başladığımızda hedefimiz kalıcı olmaktı. İlk yılda kalıcı olup, devamlılığı ile ilgili kalıcılık vardı hedeflerimizde. Kısa vade planlarımızda da sezona iyi bir başlangıç yapıp, iyi bir yapılanmayla lig deneyimi olan oyuncularla iyi bir giriş yapmaktı. İlk 5 dışında kalmak ya da sıralamada orta sıralarda olmak, ilerleyen yılların planlamasına etki edecek” dedi. Takımda çok fazla tecrübeli oyuncunun olmasının transfer stratejisi olduğunu da sözlerine ekleyen Tuna, “Sezon başında transfer döneminde bu yolu çizdik. İlk yıl ligde kalmayı hedefleyen bir takımın neler yapabileceğine dair çalışmalarımız oldu. Tecrübeli oyuncuların yanında alternatif oyuncuların da olmasını istedik. En önemlisi ligi tanıyan oyunculara sahip olmak. Bu beni hiç zorlamıyor. Öz değerini ve saygısını bilen isimlerle çalışıyoruz. Bu saygıyı bağırarak çağırarak kuramıyorsunuz. Otorite kurmak bu değil. Otorite işinizle, saygı çerçevesinde çalışmakla alakalı. İşini iyi bilen isimlerle çalışıyoruz. Bizi en çok zorlayan şey lig olacaktı. Lig de bizim adımıza iyi geçti. İkinci yarı bunu gerçekleştirirsek bunu başarmış olacağız. Bu düşünceyle planlamayı yaptık” açıklamasını yaptı.

HERKESTEN MEMNUNUM

 Kadrodaki herkesten çok memnun olduğunu söyleyen Tamer Tuna, “Onlarla çalışmak beni çok mutlu ediyor. Transfer politikamızda bazı isimleri istiyoruz ama şu andaki kadro, ligdeki başlangıcımız, hep bizim planlamamızla ilgili devam edecek unsurlar” dedi. Kulübün altyapıya yaptığı yatırımın da çok önemli olduğunun altını çizen başarılı teknik adam, “Göztepe’nin yaptığı en iyi işlerden birisi futbol adına planlama. Futbol nasıl olmalı, arka tarafı, mutfağı, laboratuvarları, futbol akademisi, organizasyonu için ciddi çalışmalar yapılıyor. Doluluğu artan bir Göztepe oluyor. Arkasındaki taraftar ruhunu, tutkusunu, işte de destekleyen bir yapı olduğunu görüyoruz. Altınordu da çok iyi bir örnek. Ben bunu Çanakkale Dardanelspor’da yaşayan birisiyim. Süper Lig’de birçok önemli oyuncunun yer almasını sağladı bu yapı. Bu durumu Altınordu devam ettirdi. Daha neler olabilir diye Göztepe’de çalışmalar var. Altyapı çalışmaları var, stat projesiyle ilgili çalışmalar var. Bu yıl tesislere teknoloji ve altyapı yatırımı milyonları buluyor” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.