TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de bir ilk

Menemen Belediyesi bir festival kenti olmanın sorumluluğu ile Türkiye’de bir ilke imza atarak 12-13 Aralık 2017’de “Tiyatro Festivali Yapmak Çalıştayı”nı gerçekleştirecek

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 06:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye’de bir ilk

NİLGÜN TAZE

Dokuz yıldan beri yaptığı ve son olarak tiyatro gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde “yılın tiyatro festivali” seçilerek inadına tiyatro festivali ile dikkatleri üstüne çeken Menemen Belediyesi şimdilerde başka bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı. 35 tiyatro hareketinin bir araya geleceği çalıştayda ayrıca festivallerin ülkenin turizm, ekonomi ve kültürel hayatına katkısı da masaya yatırılacak.

12-13 Aralık 2017’de ‘Tiyatro Festivali Yapmak Çalıştayı’nın gerçekleştirileceğini ve iki gün sürecek çalıştayda dört oturum yapılacağını açıklayan Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) Sanat Yönetmeni ve İnadına Tiyatro Festivali Direktörü Metin, Güler, “Etkinliğimizin amacı kendi kentlerine sanat taşıyanları bir araya getirmek. Sanatçılarımızın içinde yaşadığı ve çoğu zaman zor koşullar altında icra ettikleri sanatlarının ne kadar özel bir şey olduğunu başkalarının gözünde, sözünde hissetmelerini sağlamak. Bu festivalde tiyatro sanatçılarımız tecrübelerini anlatarak bugüne kadar büyük emekle oluşturdukları deneyimlerini bizlerle paylaşacaklar. Bu festival Türkiye’de bir ilk olacak bizler ülkemizdeki bütün tiyatro festivali, tiyatro şenliği, tiyatro günleri ve bu gibi tiyatro buluşmaları yapan herkese çağrıda bulunuyoruz” dedi.

ORTAK FESTİVAL DİLİ

Amaçlarının ortak bir festival dili oluşturmak olduğunu açıklayan Güler şunları söyledi: “Kentlerimizin renklerini festivalimize bezememizin yöntemlerini dostlarla paylaşmak ve en önemlisi, festivallerin ülkenin tiyatrosunu yaşatmakta ki önemini hep bir ağızdan daha güçlü haykırmak istiyoruz. Yeni yeni festivallerin doğuşuna el vermek bizleri mutlu hissettiriyor. Festival yapmayan her kent bir festival kenti olmaya adaydır. Bu çalıştay o kentlere gidebilmenin halidir. Festivallerin üst başlıklarının önemi, festivallerde tema, festivallerin zamanlaması ve fiziki koşullarının sağlanması, uluslararası olmanın koşulları, festival oyunlarının irdelenmesi gibi başlıkların konuşulacağı çalıştayın notları daha sonra bir kitaba dönüşme yolunda raporlanacak. Menemen Belediyesine tiyatro sanatçılarına ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.