TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin ‘El Sistema’sı

Venezuela'daki El Sistema modelinden örnek alan İzmirli bir grup gönüllü, sanat eğitimine ulaşamayan çocukları müzikle buluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye’nin ‘El Sistema’sı

10 çocukla başlatılan eğitimler bugün 44 çocuğa ulaştı ve bu çocuklarla Barış Çocuk Senfoni Orkestrası kuruldu. Aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu çocukların en büyük sorunu ise çalışabilecekleri düzenli bir mekanın olmaması.

“BİR KEMAN DA BENDEN OLSUN”

100. Yıl Güzelbahçe Rotary Kulübü’nün geçici dönem başkanı ve Opera Sanatçısı Selmin Günöz, kulübün geçen yılki teması olan “barış” ile ilgili proje geliştirmeye karar verdi. Venezuela’daki El Sistema modelini bire bir uygulamaya çalıştıklarını belirten Günöz, “Barış için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Ben de geçici dönem başkanı ve bir sanatçı olarak yapabileceğim en iyi şeyin, sanat eğitiminden yararlanamayan çocuklara sanat eğitimi vermek olacağını düşündüm. El Sistema modeli gibi sanatı çocukların ayağına getirmeye karar verdik. Seçtiğimiz bölge de İzmir’in sosyo-ekonomik açıdan bu işe en çok ihtiyaç duyduğu bölge olmalıydı. Burada en çok Eşrefpaşa ve Kadifekale semtinden çocuklar var. Bu bölge bir hazine. Aralarında çok yetenekli çocuklar var. Burada Suriyeli çocuklar var, Doğu Anadolu’dan göç eden çocuklar var, İzmirli olan çocuklar var. Tüm enstürmanlar, kulüp üyelerimizin katkılarıyla alındı. ‘Bir keman da benden olsun’ diyerek 10 kişiyle başlattığımız çalışma, şuanda 44 kişiye ulaştı. El Sistema modeli ile dünyaca ünlü sanatçılar yetişti. Umarım bizde de aynı şekilde olur ama meslek edinmeseler bile bir çocuğun hayatına sanatla dokunmak çocuğa büyük bir yön verecektir” dedi.

EN BÜYÜK SORUN FON VE MEKAN

100. Yıl Güzelbahçe Rotary Kulübü 2016-2017 Dönem Başkanı Avukat Sema Denizoğlu ise, en büyük sorunlarının fon ve mekan olduğunu belirterek, “Fon oluşturmak için projeler üretiyoruz, destekçiler arıyoruz. Biz sanatın ücretsiz olması gerektiğine yürekten inanıyoruz. İstiyoruz ki; çocuklarımız okuldan çıkınca burada yemeklerini yesinler, sanat eğitimlerini alsınlar, arada kitap okusunlar. Bir sanat okulu hayal ediyoruz. Bir binamız olsa çocuklarımız sadece 1-2 saat eğitim alıp dönmek zorunda kalmayacaklar. Şuanda TEGV ve Konak Belediyesi'nin yer desteği ile çalışma yapabiliyoruz. Kendimize ait bir mekanın olması için çalışıyoruz” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.