TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRKONFED İzmir’de rapor açıklayacak

null

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TÜRKONFED İzmir’de rapor açıklayacak

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu, BASİFED olarak ev sahipliğini yapacakları, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) işbirliğiyle hazırlanan “Kent-Bölge: Yerel Kalkınmada Yeni Dinamikler-Türkiye’nin Kentlerinden Kentlerin Türkiyesi’ne” raporunun yerel toplantısına tüm İzmirlileri davet etti. BASİFED Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada TÜRKONFED üyesi BASİFED ev sahipliğinde 27 Temmuz’da düzenlenecek toplantıda, Türkiye’de kent-bölge ekonomisinin gelişimi ve dinamiklerinin yanı sıra, Türkiye kentlerinin bölgeselleşme potansiyelleri de İzmir’in sosyo-ekonomik yapısındaki dönüşüm üzerinden ele alınacağı belirtildi.

YEREL TANITIM TOPLANTISI

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliği için yerelden bölgesele, ulusaldan küresele uzanan yeni bir kalkınma modeli önerisi getiren TÜRKONFED, İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) işbirliğiyle yayımladığı ‘Kent Bölge: Yerel Kalkınmada Yeni Dinamikler-Türkiye’nin Kentlerinden Kentlerin Türkiye’sine’ raporu yerel tanıtım toplantılarının ilkini BASİFED olarak 27 Temmuz’da İzmir’de gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Tüm İzmir ve Ege iş dünyasını, yerel ve bölgesel kalkınma modellerinin değerlendirileceği bu toplantıya katılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

POTANSİYELLER ELE ALINACAK

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman tarafından yapılacak açılıştan sonra TÜRKONFED Danışmanı Dr. Haluk Tükel’in moderatörlüğünde, aynı zamanda rapor yazarları da olan İPM Direktörü Prof.Dr. Fuat Keyman’ın katıldığı “Yerel Kalkınmada Yeni Dinamikler: Kent-Bölge Kavramı” paneli yapılacak. Türk iş ve akademi dünyasının önde gelen isimlerinin de katılacağı panelde, İzmir’in sosyo-ekonomik yapısı, İzmir’in de içinde bulunduğu 12 şehirde kent-bölge oluşumunun dinamikleri ve potansiyelleri ele alınacak. Bu kentlerin küresel üretim, tüketim ve dolaşım ilişkilerinden nasıl etkilendiği, kentlerin potansiyel imkanları ile kısıtları arasındaki makasın nasıl daralacağına dair çözüm önerileri masaya yatırılacak. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.