TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tutuklanma emri kaldırıldı

İspanya, görevden alınan Katalan Başbakanı Carles Puigdemont ve hükümetinin 4 bakanının Avrupa’da tutuklanma emrini kaldırdı

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tutuklanma emri kaldırıldı

İspanya Yüksek Mahkemesi, görevden alınan Katalan Başbakanı Carles Puigdemont ve hükümetinin 4 bakanı hakkında Avrupa’da tutuklama emirlerini geri çekti. Bu kararın Puigdemont ve liderlerin İspanya dışında bir ülkede yargılanmasını engellemek için olduğu bildirildi. Puigdemont ve hükümetinin dört bakanı İspanya’ya döndüğü takdirde tutuklama kararı devam edecek. İspanyol Baş Yargıcı Pablo Llarena’nın yaptığı açıklamaya göre, Puigdemont ve hükümetinin dört bakanı İspanya’da 21 Aralık’ta yapılacak Katalan seçimlerine katılma isteklerini belirttikleri için, fiilen gönüllü olarak İspanya’ya geri dönme isteklerinin olduğunu dile getirdi.

Puigdemont’un İspanya’ya geri gönderilmesi kararı on gün içinde belli olacak. Yargıç Belçika mahkemesinin Puigdemont ve liderlerin Belçika mahkemesince yargılanmasını engellemek istediklerini söyledi. Bu durumda, Belçika mahkemesinde yargılanma durumları olursa İspanya’da kalan eski bakanların haksızlığa uğrayacağını söyledi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.