TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Twitter’ın mobil tasarımı değişti

Twitter, Android ve iOS platformlarındaki uygulamalarının ara yüzünü komple yenilediğini duyurdu. Instagram gibi daha sade bir ara yüze kavuşan Twitter, içeriklerini ön plana çıkarmayı hedefliyor

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2017 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Twitter’ın mobil tasarımı değişti

AHMET TOPRAK

Twitter; iOS ve Android için Twitter'a, TweetDeck'e ve Twitter Lite'a yeni bir tasarım hazırladı. Şirket, yeni tasarımla kullanıcıların hoşlanmadığı şeyleri düzenlerken, daha sade ve hızlı bir ara yüz elde etti. Twitter mobil ara yüzünün yeniden tasarlanması ile uygulama daha hızlı ve daha kolay kullanılabilir duruma geldi. Bu yeniliklerle Twitter’ın içerikleri ön plana çıkarmak istediği ifade ediliyor.

YENİLİKLER NEDİR?

-İlk yeni değişiklik, profilin, ek hesapların, ayarların ve gizliliğin bulunduğu yeni bir yan gezinme menüsü. Bu sayede ara yüzün karışıklığı ve dağınıklığı ortadan kaldırılıyor.

-Twitter’ın mobil uygulaması genelinde artık daha kalın başlıklar ve daha yuvarlak tasarımlar ön plana çıkıyor. Bu sayede kullanıcıların odak noktası da dağılmamış oluyor.

-Makaleler ve web sitelerine bağlantılar artık daha fazla denetim sunan, oturum açtığın hesaplara erişmeyi kolaylaştıran ve ‘Okuyucu Modu’na erişim sağlayan Safari uygulama içi görüntüleyicide açılıyor.

-Retweet ve beğeni sayıları hızlı bir şekilde anında güncellenmektedir.

-Simgeler farklılaştırılmıştır.

-Erişilebilirlik ayarları artık daha dikkat çekici bir hale geliyor. Ayrıca bazı web sitelerinde okunaklılık ve okunabilirliği iyileştirmek için artırılmış renk zıtlığı ve bağlantıları Okuyucu Görünümü'nde açma gibi yeni ayarlar kullanılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.