TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

URLA’DAN BİR müjdeli haber daha

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Urla Kampüsü’nde meydana gelen kalorifer yakıtı sızıntısından oluşan kazada; kurumlar arası işbirliği ve özverili çalışma ile kirlilik yüzde 95 oranında temizlendi. Son yapılan incelemelerde iyi bir haber daha geldi ve bölgede avlanan deniz ürünlerinin tüketilmesinin insan sağlığı açısından bir sorun oluşturmadığı tespit edildi

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
URLA’DAN BİR  müjdeli haber daha

 Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Urla Kampüsü’nde meydana gelen kalorifer yakıtı sızıntısından oluşan kazada; kurumlar arası işbirliği ve özverili çalışma ile kirlilik yüzde 95 oranında temizlendi. Son yapılan incelemelerde iyi bir haber daha geldi ve bölgede avlanan deniz ürünlerinin tüketilmesinin insan sağlığı açısından bir sorun oluşturmadığı tespit edildi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Okan Akyol, bölgede avlanan deniz ürünlerinin tüketilmesinin insan sağlığı açısından herhangi bir sorun oluşturmayacağını söyledi.

AVLANMA SAĞLIKLI

Limanda oluşan kirlilik nedeniyle herhangi bir balık veya diğer bir canlı kaynağının ölümüne rastlanmadığını ifade eden Prof.Dr. Okan Akyol “Böyle bir durumda sualtındaki canlıların kirlenen bölgeden hızla uzaklaştığı ve ortam normale dönene kadar bir daha aynı bölgeye gelmediği biliniyor. Bu alan aynı zamanda balıkçı barınağı ve yat limanı olarak kullanılıyor ve limanda herhangi bir balıkçılık faaliyeti sürdürülmüyor. Urla’nın balıkları genellikle adalar civarı (Çiçek Adaları) ve Kumdenizi mevkiinden avlandığından, bu kirlilikten etkilenmeleri söz konusu değil. Dolayısıyla, bu olaya bağlı olarak bölgede avlanan su ürünlerinin tüketilmesinde insan sağlığı açısından herhangi bir tehlike bulunmamaktadır” diye konuştu. Kısa sürede kontrol altına alınan kirliliğin tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalarda ise sona gelindi. Ege Üniversitesi ve ilgili kurumların desteği ile yüzeyde biriken akaryakıt büyük oranda temizlendi. Kalan kısmın temizliğinin ise bu hafta tamamlanması planlanıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.