TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Urla’nın Filizleri” için destek çağrısı

Urla Belediyesi dar gelirli ailelerinin çocuklarına üniversite eğitimi aşamasında burs vermek için geçen yıl hazırlıklarını yaptığı “Urla’nın Filizleri” projesi için tanıtım ve yardım çağrısı toplantıları düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Urla’nın Filizleri” için destek çağrısı

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın geçen yıl eğitimde fırsat eşitliği hedefiyle yola çıktığı “Urla’nın Filizleri” projesi için kampanyayı anlatan broşürler hazırlandı. Anayasa Mahkemesinin 2008 yılında belediyelerin doğrudan üniversite öğrencilerine burs vermesini engelleyen kararının ardından bağışçılarla yardıma ihtiyacı olan öğrencilerin bir araya getirilmesi planlandı. Karşıyaka Belediyesinin ilk olarak uyguladığı proje Urla’da da hayata geçiriliyor. Geçen yıl ikinci eğitim yarı yılından itibaren bazı öğrencilere burs desteği sağlandı.

AYLIK 300 LİRA BURS

Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; proje kapsamında Urla’daki büyük ölçekli konut projeleri ve sitelerde toplantılar yapacak. Bu alanlarda ikamet edenler arasında yardım yapmak isteyen bağışçılarla, Urla Belediyesine destek için başvuran ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri buluşturulacak. Hazırlanacak protokoller ile öğrencilere aylık 300 lira tutarında burslar verilmesi sağlanıyor. Bu toplantılar kent merkezinde bağış yapabilecek iş sahipleriyle de paylaşılacak. İş yeri ziyaretleri ile bağış yapacak kurum ve kişiler ile öğrencilere aracılık edilecek. Bağış miktarı 300 lira olmaması halinde birkaç bağışçının yardımları öğrenciye aktarılacak. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eğitimin bir ülkenin geleceği anlamını taşıdığını anımsattı, “Çocuklarımızın iyi eğitim alması geleceğimizin teminatı demektir. Urla çok özel bir kent. Burada her kesimden insanı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin birbirimize destek olması gerekiyor” dedi. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.