TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UYAP’ı FET֒cülere kaptırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. UYAP gibi çok önemli bir mekanizmayı, maalesef, bu bir özeleştiridir, FET֒cülere kaptırdık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
UYAP’ı FET֒cülere kaptırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Adalet Şurası’nda konuştu. Osmanlı’nın çekildiği coğrafyada yaşanan acıların, zulümlerin, katliamların, insanlık suçlarının adaletsizliğin eseri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada bir gerçeği altını çizerek tespit etmemiz lazım, hukuk başkadır, kanun başkadır, adalet başkadır. Adaletin tesisine hizmet etmeyen hukuk da, kanun da toplum nezdinde hükümsüzdür. Kağıt üzerinde kalan kanunların ne anlama geldiğini hukukçularımız bilir. Ülkemizde uzun bir dönem böyle bir kağıt üzerinde hukuk dönemi yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ZULMÜ İCRA ETTİLER

Adaletin tesisi için 15 yıldır çalıştıklarının altını çizen Erdoğan, “Bu alanda temel kanunların yenilenmesinden geleneksel mimariye sahip modern adliye binalarının inşasına, UYAP’ın kuruluşuna kadar cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. UYAP gibi çok önemli bir mekanizmayı, maalesef, bu bir özeleştiridir, FET֒cülere kaptırdık. Bu ağ orayı, o kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler” diye konuştu.

HUKUKA SAYGILARI YOK

Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimi karşısında dahi adaletten ayrılmayan bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, “Darbe gibi girişimi, dünyanın en kuralsız, en vahşi saldırısını dahi hukuk devleti ilkelerinden ayrılmadan bastırabilecek dünya da başka bir ülke ve millet tanımıyorum. Hepsini gördük. 15 Temmuz gecesinde ve ertesinde hepsini iyot gibi yaklaşımları ortaya çıktı. Hiç kimse kalkıp da ‘bize ne düşüyor’ demedi. Bunlar bize ahkam kesmesinler. Bunların uygulamalarında neler yaptığını gayet iyi biliyoruz. En son Amerika, Rıza Zarrap meselesini gördünüz, bunun hukukla bir alakası var mı? Tamamıyla siyasi bir kararı alabiliyorlar. Ülkemden, sene 99, kaçıp giden o malum teröristi Amerika’da besleyen kişiler ‘ver bize bunu’ dediğimizde bize vermiyor, ama bizden 12 tane terörist istediler biz verdik. 15 yıllık süre içinde ‘bunlar teröristtir’ dediler, iyi niyetimizi gösterdik verdik. ‘Hadi şimdi sen de bize ver’ deyince vermiyor. Yargı makamlarımız bu kişi ile ilgili kararlarına veriyor, 4 bin 500 koli bunlara gönderildi. Hukuka, kanuna zerre kadar saygıları yok. Kendilerinde verdikleri siyasi kararlarla Türkiye’ye meydan okumaya yöneliyorlar” açıklamasında bulundu.

MAĞDURİYETLER TELAFİ EDİLMEKTEDİR

15 Temmuz’da cumhuriyet tarihinde ilk defa yargının; darbecilerin, vesayetçilerin, gücün yanında değil, milletin yanında yer aldığını belirten Erdoğan, “1960, 1980 darbesi, 28 Şubat’ta ve daha sonra FET֒nün kumpasları sırasında yaşananlardan aldığı derslerle yargımız safını adına karar verdiği milletin yanı olarak belirlemiştir. 15 Temmuz sonrası da kendi içindeki FET֒cüleri temizleme konusunda tavizsiz adımları atan kurumumuz yine Adalet Teşkilatımız olmuştur. Bugüne kadar 4 binin üzerinde FÖT֒cü hakim ve savcı görevden uzaklaştırılarak kurum üzerindeki o kara bulutlar dağıtılmıştır. FET֒nün sadece ahlak değil, akıl sınırlarını zorlayan tuzaklarına karşı Adalet Teşkilatımızın gösterdiği güçlü duruş önemlidir. Bylock konusunda ortaya çıkartılan ‘Mor beyin’ uygulaması bunun en somut örneklerinden birisidir. Örgüt sırf bu uygulama ile tespit edilen terör örgütü üyelerinin suçlarını gizlemek için 11 binin üzerinde masum insana ateşe atmaktan çekinmeyecek bir yönteme başvurmuştur. Farklı uygulamaların arkasına gizledikleri kodlarla bu insanları Bylock’un sitesine yönlendirmişlerdir. Amaçları eldeki deliller üzerinde soru işaretleri oluşturarak mücadeleyi sulandırmaktır. Kurumlarımızın dikkati ve çalışmaları sayesinde bu oyunda bozulmuştur. Bu konuda ortaya çıkan mağduriyetler süratle telafi edilmektedir” ifadelerini kullandı. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.