TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucu polemiği

Önceki gün bir internet sitesinde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın uyuşturucu kullandığı ve gözaltına alındığı iddia edildi. Başkan Piriştina iddiaları yalanlayıp AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tozlu’yu suçladı

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2018 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uyuşturucu polemiği

Buca önceki gün deyim yerindeyse tam anlamıyla karıştı. Öğlen saatlerinde bir internet sitesi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın uyuşturucu madde kullandığını ve gözaltına alındığını paylaştı. Bu haberin ardından sosyal medya adeta yıkılırken, başkan Piriştina kendi hesabından yaptığı canlı yayınla iddiaları yalanlayıp, görevinin başında olduğunu, iftiraya uğradığını ve bir algı operasyonu yapıldığını söyledi. Yaptığı açıklamada AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Mehmet Tozlu’nun bu iddiayı ortaya attığını belirten Levent Piriştina, yargı yoluna başvuracağını dile getirdi. Mehmet Tozlu ise dün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamayla beraber konuya alakası olmadığını ve aynı şekilde iftiraya uğradığını belirterek yargıya başvuracağını dile getirdi.

“40 KEZ DÜŞÜNECEKSİNİZ"

Sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklamayla, “Uyuşturucu” iddialarına sert bir dille tepki gösteren Piriştina, ayrıca Buca FM'e de telefonla bağlandı ve duygularını paylaştı. İftiranın arkasında AK Partili İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tozlu olduğunu belirten Piriştina, insanlığından utandığını, algı operasyonu, karalama ve iftirayla karşı karşıya olduğunu söyledi. Başkan Piriştina, “Bunun bedeli çok ağır ödenecek. İnsanların onuruyla oynanmaz. Bir partinin il başkan yardımcılığı yapma görevine gelmişseniz duyduklarını paylaşırken 40 kez düşüneceksiniz”ifadelerini kullandı .

“INSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ”

Başkan Piriştina yaptığı açıklamanın devamında Mehmet Tozlu’yu çok sert bir dille eleştirerek yargıya başvuracağını dile getirdi. Levent Piriştina, “Güya habercilik yapıyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığında önemli görevde bulunmuş bir kişi. İlçe başkanıyla görüştüm. Çok üzgün, rahatsız olduğunu dile getirdi. Beyefendi konuyu kapatmaya çalışıyor. İyi yaparız kötü yaparız fazlamız eksiğimiz olur. Siyaseten yaptıklarımızı sandıkta oylarız. Bunlar doğal. Ama insanların onuruyla oynanamaz. Gözaltına alınmışım gibi haberlerle iftira atmanın insanlıkla alakası yok. Bunun bedeli çok ağır ödenecek” İfadelerini kıllandı.

“DİKKAT EDECEKSİN"

Buca Belediyesi Başkanı Levent Piriştina Mehmet Tozlu'nun konuyla ilgili “Ben duydum, aldım yazdım” dediğini ve her duyulan iddianın arkası olup olmadığının araştırılmadan, bu tür söylemlerin yapılmaması gerektiğini de vurguladı. Levent Piriştina, “Ne İzmir ne Buca’ya, kimseye yakışmıyor. Farklı düşünceler olabilir. Yapılacak iş var yapılmayacak iş var. Şartlar ne olursa olsun, bu ve bunun gibi kurumları kim hangi düşüncede olursa olsun asla böyle bir şey yapılmaz. Ben duyum aldım yazdım diyor. Hayat o kadar ucuz ve basit değil. Duyduklarımızı, hele siyasetçi iseniz üç kat hassas olacaksınız. Bir partinin il başkan yardımcılığı yapma görevine gelmişseniz duyduklarını paylaşırken kırk kez düşüneceksiniz. Yaşın başın var, milletvekili danışmanlığı yapmış diyorlar. Sen bu konumlara geldiysen her duyduğunu paylaşmayacaksın” diye konuştu. Son olarak yargı yoluna başvuracağını da söyleyen Piriştina kendisine bir algı operasyonu yapıldığını iddia etti.

TEMELSİZ İDDİALAR PİRİŞTİNA’NINDIR

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tozlu’nun Levent Piriştina'ya yanıtı gecikmedi. Tozlu akşam saatlerinde yayınladığı açıklamada, “Bugün köşe yazarı olduğum  haber sitesinde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile ilgili haberin neticesinde Sayın Piriştina’nın hakkımdaki sosyal medya ve sesli yazılı basın aracılığıyla sarf ettiği sözlere cevabımdır. Sayın Priştina’nın iddia ettiği haberle ilgili hiçbir açıklamam olmamıştır. Asıl gariz hakaret ve suçlamaları yapan beni temelsiz iddialarla hedef gösteren kendisidir. Bu haber ne benim tarafımdan yaptırılmış nede haberin bilgisi tarafımdan verilmiştir” ifadelerini kullanarak iddiaları yalanladı.

“BAŞKANA YAKIŞMIYOR”

Mehmet Tozlu açıklamasının devamında, “Bir belediye başkanına yakışmayacak hakaret ve dayanaksız iddialarıyla siyasi hesaplarla yaptığı bu açıklamalar kendisinin hesap vereceği bir ortamı oluşturmuştur. Sayın Piriştina yayınına katıldığı radyo, yazılı basın ve sosyal medya aracılığıyla benden özür dilemesini bekliyorum. Aksi takdirde bu konu ile ilgili kendisine yargı yolu ile gereken cevabı vereceğimi kamuoyuna saygıyla duyururum” söylemlerinde bulundu.

Öte yandan gelen tepkiler üzerine haberi kaldıran site, haberi kaldırdıktan bir saat sonra tekrar yayınladı. Sosyal medyadan bir çok tepki gelirken, konunun ilerleyen günlerde daha da büyüyeceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.