TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van’da ‘Teknolojiye davet’ toplantısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van İş Adamaları Derneği (VİŞAD), Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu (TÜBİFED) ve VDB tarafından ortaklaşa organize edilen “Teknolojiye Davet Bilişim Zirvesi 2” toplantısı düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Van’da ‘Teknolojiye davet’ toplantısı

DoubleTree By Hilton Van Oteli’nde gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, teknoloji inovasyonunu ciddi bir şekilde takip ettiklerini belirterek, bunu aynı zamanda iç ticarette kullandıklarını söyledi. Bakanlık olarak bu çalışmaları yaparken aynı zamanda AR-GE çalışmaları ve tasarımları noktasında ciddi iş birliklerinin söz konusu olduğunu ifade eden Çiftci, “Bu anlamda TÜBİTAK ile anlaşarak ortak çalışmalar yürütüyoruz. TÜBİTAK ile olan yeni teknoloji transferleri kapsamında teras AR-GE görüntüleme sistemiyle ilk defa bir milli görüntüleme sistemi yapılacak ve bunları sınır kapılarımızda her türlü patlayıcı, her türlü kaçak eşya görüntülü bir şekilde ekranlara yansıtmış olacağız. Bu da bizler için milli bilişimin gelişmesine çok önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz. Bununla birlikte gümrük kapılarında ve limanlarda X-Ray tarama sistemleri, yüz tanıtma sistemleri, araçtaki sistemler, plaka okuma sistemleri gibi ileri teknolojiye çok önem verdik ve ciddi yatırımlar yaptık” dedi.

Son bir yıl içerisinde 150 milyonluk bir çalışmalarının olduğuna değinen Çiftci, “Bu gibi çalışmalar artarak devam edecektir. Buradaki temel amacımız ve muradımız ithalat ve ihracat ticaret hacminin artması ve güvenli yasal ticareti teknolojiyi kullanarak ve insanlara en az müdahaleyle hızlı bir şekilde bunu yapmaktır” ifadelerini kullandı. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.