TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vefa gecesi

Başkan Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde Türkiye Meclis Üyeleri Birliği tarafından 5.’si düzenlenen Vefa Gecesi’nde, geçmişte görev yapmış birçok isim bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vefa gecesi

KENAN YEŞİL

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Vefa Gecesi bu kez Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen Vefa Gecesi yemeğine çok sayıda il genel ve belediye meclis eski üyesinin yanı sıra eski Bakan Işılay Saygın, İzmir eski milletvekilleri Bülent Baratalı, Tuğrul Yemişçi, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura, eski belediye başkanları Cemil Şeboy, Ahmet Sarışın, Hakan Tartan, Sıtkı Kürüm, Nurgül Uçar ile mevcut Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ katıldı. Vefa Gecesi’nde birçok belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve parlamentere plaket takdim edildi. Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’nin geçmişi ile bazı anekdotlar paylaşan Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık, 2018 yılı içerisinde birliğin genel merkezini İzmir’e getirmek istediklerini vurgulayarak, “Birliğimiz 1997 yılında kuruldu. Bu kurulan derneği daha sonra bir kenara ittiler, unutuldu ve kapatılma noktasına geldi. 2002 yılında bu derneği aldık ve tekrardan ayağa kaldırdık. 2004 senesinde 6360 sayılı yasayla il genel meclis üyelerini yanımıza alarak ve Meclis Üyeleri Birliği haline getirdik. Daha sonra yetmedi Türkiye genelinde örgütlenmeler yaptık ve 27 ilin meclis üyeleri, dernekleri ile çalışmalar yaparak Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’ni oluşturduk. O gün yerelde belediye başkanı olmuş arkadaşlarımız destek verecekler ve 2018 yılının sonunda Türkiye genelinde bir kurultay yapacağız. Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’nin genel merkezini İzmir’e getireceğiz ve genel başkanımızı seçeceğiz” diye konuştu.

AYNI ÇATI ALTINDA

Türkiye’de örnek gösterilecek bir birlik olduklarına değinen Kocabıyık, siyasi partilerin tüm temsilcilerinin bu yapının içinde olduğunu belirterek, “Bu birlik çok önemli. Türkiye’de örnek gösterilecek çok ender bir demokratik yapıyı oluşturuyor. Bu yapının içinde siyasi partilerin tüm temsilcileri var. Bugüne kadar görev yapmış il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri SHP, Doğru Yol, ANAP, CHP, DSP, AK Parti, MHP gibi siyasi partilerde görev yapmış arkadaşlarımız aynı çatı altında toplandı. Bu birlik, vefayı çok önemsiyor. Bugün görevde olan arkadaşlarımız eğer yarın anılmak isteniyorsa lütfen daha önce görev yapmış insanları arasınlar, ansınlar ve vefayı göstersinler. Bugün ihtiyacımız olan olay budur. Birliğimiz İzmir’de yararlı olacak, çözüm getirecek projelere destek veriyor” dedi.

BİR RÜYAMIZ VAR

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’nin bir hayali olduğunu söyleyen Kocabıyık, “Birliğimizin bir rüyası var ve bunu gerçekleştireceğiz. Türkiye’de Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Romanıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle ve Sünnisiyle hiçbir ayrım yapmadan bir çatı altında el ele, kardeşçe Mustafa Kemal’in emanet etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için mücadele ediyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan aynı çatı altında beraber olacağız. Bu bizim için çok önemli” şeklinde konuştu. Kocabıyık, siyasetin duayen isimlerini buluşturan gece için desteklerinden ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Birliğin bu yıl 5. kez düzenlediği Vefa Gecesi’nin önemine değinen Kocabıyık, bu tür buluşmaların kent için de önemli olduğunu söyledi. İzmir’e çeşitli makamlarda hizmet etmiş siyaset insanlarını bir araya getirmeye devam edeceklerini dile getiren Kocabıyık, katılanlara teşekkür etti. Gecede Kocabıyık geçmiş yıllarda belediye meclis üyeliği yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da birliğe yaptığı desteklerden ötürü teşekkür plaketi verdi.

BİR ARAYA GELMEK ÖNEMLİ

Vefa Gecesi organizasyonunun ev sahipliğini yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da gecede yaptığı konuşmada, “Siyasetin farklı dönemlerinde farklı alanlarda görevler yapmış siz değerli isimlerin karşısında konuşmak benim için zor ve heyecan verici. Bu tür vefa gecelerinin bir önemli yanı da bu kadar değerli insanların bir araya gelişleri sağlıyor olması. Beni heyecanlandıran bir başka konu da bir kadın belediye başkanı olarak siyasette kadınları temsil etmenin onurunu yaşamam. Sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MECLİSLERİN ÖNEMİNE VURGU

Parlamenter sistemin önemine değinen Pekdaş, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98’inci yıl dönümünün kutlanacağını hatırlatarak Meclislerin önemine vurgu yaptı. Kendisinin de iki dönem belediye meclis üyeliği yaptığını dile getiren Pekdaş, “Belediye başkanı seçilir seçilmez 4 Haziran 2014’te Konak’ta görev yapmış bütün belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle bir araya geldik. Hep birlikte fotoğraf verdik. Halkın oyuyla göreve gelen bizler çok önemli sorumlulukları da üstleniyoruz. Komşumuza hizmet etmek onuru çok az kişiye nasip oluyor. Bu hizmeti üstlenmekten onur duyuyorum. Bugün aranızda olmaktan da ayrıca onur duyuyorum. Demokrasi kurumlarla güçleniyor. Bunu sağladıkları için de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gece plaket töreniyle devam etti. Hizmetlerinden ötürü Işılay Saygın’a plaketini gecenin ev sahibi Başkan Sema Pekdaş verirken, Burhan Özfatura’ya ise Bülent Baratlı plaket verdi. Vefa Gecesi Mikrop Hikmet’in şarkıları eşliğinde son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.