TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaka paça çamur

Buca’nın Şirinyer semtinde doğalgaz çalışmalarından dolayı kazılan yollar yağan yağmurun etkisiyle geçilemeyecek hale geldi. Neredeyse 1 haftadır aynı şekilde duran hasarlı yollar araçların üzerini hem çamur yığınına çevirdi hem de otobüs, dolmuş gibi toplu taşıma araçlarını çukur batağının içine koydu

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2018 10:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaka paça çamur

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Şirinyer semtinde doğalgaz çalışmalarından dolayı başlatılan kazılar sorunları da beraberinde getirdi. Günler öncesinde yağan şiddetli yağmur kazılan yerlerin çamura dönüşmesine ve ulaşımı engellemeye neden oldu. Otobüs, dolmuş gibi toplu taşıma araçları geçtikleri çamurlu yollardan zor bela çıkıyor, çıktıktan sonra ise her tarafı çamura saplanmış bir görüntüyle karşılaşıyor. Sadece araç kullananlar değil yayalar ve esnafta kazılar sonucu oluşan bu çamurlu yollardan şikayetçi.

“AĞZIMIZIN PAYINI ALIYORUZ”

Pazara, çarşıya gitmek isteyen vatandaş ne yazık ki yolun karşı tarafına geçemiyor, geçseler dahi yaka paça çamur içerisinde kalıyorlar. Aynı şekilde otobüs, dolmuş ve özel araç kullanıcıları da geçiş hakları olan yollardan hakkıyla geçemiyor. Geçtiklerinde ise araçlarının etrafını temizlemek zorunda kalıyorlar. Bunlara neden olan şey de Velioğlu Pastanesi önünde başlatılıp Şirinyer Parkı’na kadar süren kazı çalışmaları. Doğalgaz döşemek için başlatılan bu yol kazısı, “Böyle olacaksa doğalgaz dahi istemiyoruz” dedirtti.

ÇAMURA SAPLANAN BİR DAHA ÇIKAMIYOR

Neredeyse 1 haftadır engebeli halde bırakılan yol en çok otobüslerin işini zorlaştırıyor. Çünkü ağır vasıta araçlar oldukları için çamura saplandıkları an çıkmaları oldukça güç duruma geliyor. Önceki gün her ne kadar rampa tarzı, geçişi kolaylaştırabilecek bir şey koyulsa da bu çözüm olamadı. Şoförler gibi yol boyu dizilen dükkanların esnafları da aynı şekilde şikayetçi. Araçlar kazılan yollardan geçme mecburiyetinde kalırken çamuru da esnafa ve dükkanına sıçratıyor. “Çamurla ağzımızın payını alıyoruz” diyen esnaf rezil bir halde olduklarını belirtti. Şirinyer Parkı’nın yan tarafında yer alan pazara gelen kimi kadın ise paçalarını katlayarak yolun karşı tarafına geçiyor. “Eve gidince ayakkabılarımızı yıkamak zorunda değiliz” diyen Şirinyer vatandaşı, doğalgaza karşı olmadıklarını, böyle bir çalışma ile mutlu olacaklarını ancak yapılan kazı çalışmalarının daha doğru gerçekleştirilmesini istedi. Vatandaş ulaşımı sağlıklı yapabilmek adına biran önce çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı.

KENDİ KAZDIĞI ÇUKURA DÜŞECEKLER

Şirinyer esnafından aldığımız görüşler ise şöyle: “Belediye kendi kazdığı çukura düşecek. İzmir’de her yer aynı. Kazıyorlar kapatmıyorlar. Sürekli bir şeyler yapılıyor. Denetleyen yok. Bıktık artık. Yıl olmuş 2018 yaşadığımız rezilliğe bakın. Millet neler yapıyor. Bizimkiler ise asfalt atmayı beceremiyor. Bütün caddeler, sokaklar çukur içerisinde. 3 ayda bir arabanın alt takımları gidiyor bu çukurlardan dolayı. Bir de burası Şirinyer’in en işlek caddesi. Yalandan bir asfalt atıp geçiyorlar. Arka sokaklar tamamen içler acısı. Her şeyi geçtim canımız tehlike de. Birikmiş su birikintileri, çamur vs. kazaya sebebiyet veriyor. Araçlar resmen çukura saplanıyor. Belediyenin büyük bir hizmeti de sanırım bu, yol kenarlarında küçük göller oluşturmak. Ellerine sağlık İzmir’i Türkiye’nin en büyük köyü yapma yolunda ilerliyorlar.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.