TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakışmadı Göztepe

Spor Toto Süper Lig’in 27’nci haftasında Kasımpaşa’yı ağırlayan Göztepe rakibine 2-0 mağlup oldu. Avrupa Ligi hedefi için çok önemli bir karşılaşmadan eli boş ayrılan sarı kırmızılılar büyük bir fırsatı geri çevirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2018 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yakışmadı Göztepe

KENAN YEŞİL

Spor Toto Süper Lig’de Avrupa Ligi için mücadele eden Göztepe, evinde Kasımpaşa’yı konuk etti. Bornova Doğanlar Stadı’nda oynanan karşılaşmada Göztepe, rakibine 2-0 mağlup oldu. Evinde oynadığı ve Avrupa hedefi yolunda çok kritik bir maçta 3 puan bırakan sarı kırmızılılar, 40 puanda kaldı. Sakatlanarak oyundan çıkan Traore’nin yerine oyuna dahil olan Kosanovic gördüğü kırmızı kart sonrasında Göztepe son 20 dakikayı bir kişi eksik oynadı. Veysel Sarı ve Trezeguet’in gollerine engel olamayan Göztepe, çok önemli bir haftada büyük bir avantajı değerlendiremedi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Göztepe etkili ataklarla rakip kaleye yüklendi ancak sonuç alamadı. Karşılıklı ataklarla geçen maçın 24’üncü dakikasında konuk ekip Kasımpaşa Veysel Sarı’nın attığı gol ile öne geçti. Popov, orta yuvarlağın yanından ceza alanı içine doğru uzun bir top gönderdi. Veysel Sarı, göğsüyle topu önüne indirdikten sonra kaleci Beto’nun solundan düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi(0-1). Geriye düşen sarı kırmızılılar 30’uncu dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Önde baskı yaparak topu kazanan Gouffran hemen Demba Ba’ya pasını aktardı. Demba Ba ceza sahası yayı üzerinden çok sert vurdu ancak kaleci Ramazan gole izin vermedi. İlk yarının uzatma dakikalarımda Demba Ba’nın attığı gol ise faul gerekçesiyle değer kazanmadı ve ilk yarı Kasımpaşa üstünlüğü ile sona erdi(0-1).

RAMAZAN GOLE İZİN VERMEDİ

İkinci yarıya çok baskılı başlayan Göztepe, Kasımpaşa kalesine abluka altına aldı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen sarı kırmızılılar bu dakikalarda kaleci Ramazan’ı bir türlü geçemedi. Demba Ba, Poko ve Halil üçlüsünün girdiği birçok pozisyonda kaleci Ramazan gole izin vermeyerek takımını bu dakikalarda ayakta tutan isim oldu. Traore’nin sakatlanarak çıkmak zorunda kalması ile oyuna dahil olan Kosanovic gördüğü ikinci sarı kart ile takımını bir kişi eksik bıraktı. Yaklaşık 20 dakika bir kişi eksik oynayan Göztepe, karşılaşmanın uzatma dakikalarında kalesinde bir gol daha gördü. 90+2’de beraberlik golü için yüklenen Göztepe, kontra atak verdi. Koita’nın pasında topla buluşan Trezeguet, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu(0-2). Karşılaşma Kasımpaşa’nın galibiyeti ile sona erdi.

GÖZTEPE: 0 – KASIMPAŞA: 2

STAT: Bornova

HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Kerem Ersoy, Erdem Bayık

GÖZTEPE: Beto, Sabri, Reis, Leo, Traore(45+2 Kosanovic), Castro, Poko, Gouffran(DK 59 Tayfur Bingöl, Scarione(DK 77 Rotman), Halil, Demba Ba

KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Veysel, Omeruo(DK 81 Youssef), Veigneau, Sadiku, Pavelka, Trezeguet, Ahmed, Koita, Diagne(DK 66 Eduok)

GOL: DK 24 Veysel Sarı, DK 90+2 Trezeguet

SARI KART: 28 DK Gouffran, 57 ve 70 Kosanovic, DK 90 Rotman– DK 56 Pavelka

KIRMIZI KART: DK 71 Kosanovic

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakika Demba Ba orta sahadan topu iyi getirdi ve ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş az farkla auta çıktı.

15. dakikada Kasımpaşa etkili geldi. Sol bek Olivier çalımlarla ceza sahasına girdi, yerden sert bir vuruş yaptı ve top az farkla auta çıktı.

16. dakikada Gouffran’ın kulladnığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Poko, yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarıya çıktı.

24. dakikada konuk ekip Veysel Sarı ile öne geçti. Popov’un orta yuvarlağın yanından ceza alanı içine doğru topu gönderdi. Veysel Sarı, göğsüyle topu önüne indirdikten sonra kaleci Beto’nun solundan meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu(0-1)

30. dakikada Demba Ba ile gole çok yaklaştı. Baskı yaparak topu kazanan Gouffran hemen Demba Ba’yı gördü. Demba Ba ceza sahası yayı üzerinden çok sert vurdu ancak kaleci Ramazan gole izin vermedi.

36. dakikada Halil Akbunar’ın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Andre Poko sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak Veysel Sarı’nın kafasına çarpan top kornere çıktı.

45+1’de Demba Ba’nın attığı gol faul yaptığı gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

45+2’de Adama Traore sakatlanark oyundan çıktı yerine Kosanovic girdi.

48. dk Scarione’nin pasında topla buluşan Demba Ba rakibini geçer geçmez vurdu ancak kaleci Ramazan son anda uzanarak topu kornere çeldi.

49. dakikada Poko yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu. Top üst direğe çarparak auta çıktı.

52. dakikada Poko ceza sahası sol çaprazdan Demba Ba’ya çok iyi pas attı. Gelen pası bekletmeden vuran Demba Ba’nın vuruşunda kaleci Ramazan son anda golü engelledi.

53. dakikada Halil’in pasında Demba Ba sol çaprazdan çok sert ve güzel vurdu. Kaleci Ramazan aynı güzellikte topu kornere çelerek beraberlik golünü engelledi.

65. dakikada Tayfur yerden ceza sahası dışına doğru pasını gönderdi. Topun gelişini çok sert vuran Hali’in vuruşunda kaleci Ramazan yine topun gol olmasını engelledi.

74. dakikada Trezeguet vuruşunda Beto gole izin vermedi.

75. dakikada Demba Ba ceza sahası içinde rakibinden kurtulur kurtulmaz çok sert vurdu ama yine Ramazan gole izin vermedi.

90+2’de beraberlik golü için yüklenen Göztepe, kontra atak ile kalesinde 2. golü gördü. Koita’nın pasında topla buluşan Trezeguet, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.