TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlılara vefa

İzmir’in Bergama İlçesi’nde bulunan 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başlatılan proje kapsamında öğrenciler, yaşlı ve hastaları ziyaret ederek sağlık kontrollerini yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaşlılara vefa

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor” projesi kapsamında yaşlı ve hasta aileler ile buluştu. Okul Müdürü Tuncer Korman nezaretinde 86 yaşındaki Sülbiye Çakır’ı evinde ziyaret eden öğrenciler, Çakır’ın tansiyonunu ölçerek kullandıkları ilaçlar hakkında bilgi aldı ve daha iyi tedavi yollarını anlattı. Öğrenciler, daha sonra Semiha-Arif Dingin çiftini ziyaret etti. Sağlık sorunları nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Arif Dingin, zorlanmasına rağmen gençlerle uzun uzun sohbet etti. Hatıralarını anlattı, hayat tecrübelerini aktardı. Genç sağlıkçılar sohbet ettikleri yaşlıları çiçek ve küçük hediyelerle sevindirirken kendileri de büyükleriyle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı. Okul Müdürü Tuncer Korman ise, projeyle amaçlarının değerler etkinlikleri kapsamında öğrencilere vefa duygusunu aşılamak ve onları memnun etmek olduğunu söyledi.

“TOPLUMLA BÜTÜNLEŞTİLER”

Proje hakkında bilgi veren Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuncer Korman, amaçlarının vefa duygusu, sevgi, saygı kapsamında yaşlıları mutlu etmek olduğunu dile getirerek, “Yaşlılarımızı mutlu olarak görmek için bu yola çıktık. Onların tansiyon, nabız gibi bulgularına bakıyoruz. Onları ziyaret ederek hem vefa duygusunu öğrencilerimize hissettirmiş oluyoruz. Böylece toplumda yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığı arttırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçlarla ilk önce Sülbiye Çakır Ninemizle buluştuk. Sağlık kontrollerini yaptık, ilaçlarını kontrol ettik ve tatlı sohbetini dinledik. Daha sonra Semiha-Arif Dingin çiftini ziyaret ettik. Arif Amca, konuşma cihazı ile konuşabilmesine ve zorlanmasına rağmen bizimle sohbet etti. Hatıralarını anlattı, hayat tecrübelerini aktardı. Semiha Ninemiz ise hayatın zorluklarından, eski zamanlar ile yeni zamanların farklarından bahsetti bizlere. Onların da sağlık kontrollerini yaptık. İlaçlarını inceledik. İhtiyaçlarını tespit ettik” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ GELİNCE SEVİNİYORUZ”

Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuncer Korman rehberliğindeki öğrenciler, ilk olarak 86 yaşındaki Sülbiye Çakır’ı evinde ziyaret etti. Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyarette, öğrenciler Çakır’a çiçek verdi ve elini öptü. Sülbiye Çakır, ziyaretten oldukça memnun olduğunu söyleyerek, öğrencilere teşekkür etti. Öğrenciler tarafından evinde ziyaret edilerek tansiyonu, nabzı ve solunum sayısı ölçülen Çakır, “Seviniyoruz tabi çocuklarımız geldi diye. Tansiyonumuzu ölçtüler, nabzımızı ölçtüler, seviniyoruz. Bu okulumuza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir proje olmuş” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.