TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapılan operasyonu doğru

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye operasyonu ile ilgili, “Rejimin daha önce de defalarca yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması elbette düşünülemezdi. Bu bakımdan yapılan operasyonu doğru buluyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yapılan operasyonu doğru

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Fatih 6. Olağan Kongresine katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ÖSO’ya terörist dediğini hatırlatan Erdoğan, “Bay Kemal, ‘Onlar terör örgütü terör’ diyor. Bay Kemal onlar benim Mehmetçiğim ile birlikte Afrin’de savaşan yiğitler. Sen terör örgütü mensupları ile kol kola gidebilirsin. Ama onlar terör örgütü ile değil benim Mehmet’im ile kol kola Afrin’de savaşıyorlar. Şu anda Afrin’de etkisiz hale getirilen sayısı 4 bin 200 oldu” şeklinde konuştu.

DALGANI GEÇİYORDUN

CHP liderinin Hatay ziyaretine de değinen Erdoğan, “Hani gitmiyordu ne oldu? Şimdi Hatay’a falan gitmiş. Hani sanatçılarla falan dalganı geçiyordun. ‘O adamın yanında ne iş in var’ diyordun. Niye. Hesaba çektiler, ‘yanlış oluyor gitmen lazım’ dediler. Bu adam aynısını 15 Temmuz sonrasında 7 Ağustos Yenikapı mitinginde yaptı. Ben mitingde ona da davet gönderdim. Sayın Bahçeli anında cevabını verdi ve geldi. Ama beyefendi bay Kemal, cuma akşamına kadar gelmeyeceğini söylüyordu. Son cuma akşamı baskılar neticesinde geleceğini bildirdi. O bizi 7 Ağustos’taki barış ve dayanışma mitingimize leke getirdi. Niye çünkü sonraki süreçte 7 Ağustos’un bir barış mitingi olmadığı istikametinde açıklamalar yaptı. Ne söylersen söyle biz milletle barışığız. Biz demokrasiyi yeniden inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, “Yurt dışında Kovova’dan aldık geldik mi 6 tanesini. 3 tanesini de Gabon’dan aldık mı. Yurt dışından 80 tane FET֒yü aldık geldik. Almaya devam. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız” dedi.

CEVAPSIZ KALMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye’deki hava harekatıyla ilgili bugün İngiltere Başbakanı Theresa May’la görüştüğünü belirterek, “Biraz sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşeceğim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O kimyasal silahlarla o yavruların düştüğü durumu herhalde tasvip etmemiz mümkün değil. Kimse bunun faili, bunun bedelini ödemesi lazım. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı hak, hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu. Biz bu oyunu çoktan bozduk. Suriye’de gerçekten ülke halkının huzuru için bir adım atılacaksa önce hem rejime hem de terör örgütlerine karşı adım atılmalı. Maalesef Suriye’de oynanan oyun başkadır. Suriye’de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir. Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DAEŞ’se biz DAEŞ’le zaten savaşıyoruz ya. Biz DAEŞ’e karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 bin DAEŞ’lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık” değerlendirmesinde bulundu. n İHA

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.