TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yara ve yanık izlerine artık son

Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, yaşanan bir kaza veya ameliyat sonucu cildi hasar gören kişilerin operasyon ile müdahale sonucu ciltte iyileştirilme yapılabileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yara ve yanık izlerine artık son

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Yanık ve yara izi her ciddi doku yaralanması veya her ameliyat kesisi mutlaka az ya da çok bir iz bırakır. Bu tür durumların estetik operasyon ile kısmi olarak giderilebileceğini veya saklanabileceğini söyleyen Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, “Yara ve yanık izlerinin düzeltilmesinde teşhisinin ve tedavi süresinin zamanı her yara ve yanık izine göre değişebilir” dedi.

NEDEN UYGULANIR?

Yara veya yanık izlerinin giderilmesinde ilk prensibin, iz (yara) olgunlaşmasını (iyileşmesini) beklemek olduğuna söyleyen Alpaydın, “Bu süre en az 6 aydır. Etrafı kızarık, deriden kabarık durumda bazen kaşıntılı olan izler en rahatsız edici olanlarıdır. Bu özellikler, izin daha henüz olgunlaşmadığını gösterir. Bazı izler sınırlarının üzerinde düzensiz olarak iyileşir. Özellikle parçalı kesilerde, dikiş sırasında deri parçalarının aynı seviyede dikilememesi, seviye farklarını ve düzensiz yüzeyleri oluşturur” dedi.

OPERASYON YÖNTEMİ

Operasyon yöntemi ve iyileşme süreci hakkında bilgilendirmede bulunan Alpaydın, “Tedavide esas yöntem yine izin biraz etrafından kesilerek çıkarılması ve tekrar ince dikişlerle dikilmesidir. İzlerin kötü iyileşmesini etkileyen bir diğer faktör ise gerginliktir. Dikiş hattı ne kadar gerginse, daha sonra oluşacak skar o kadar kötü olacaktır. Özellikle gergin bölgelerdeki geniş izlerin tekrar kesilip dikilmesi iyi sonuç vermez çünkü zaten gergin olan bölge, izin çıkarılmasından sonra daha da gergin olacaktır. Bu durumda gerginliği azaltmanın yollarından biri ‘doku genişletme’ yöntemidir. Bu yöntemde, iz bulunan bölgenin hemen yakınına deri altına silikon yapısında özel bir balon yerleştirilir. Ameliyattan bir süre sonra (15 gün) balon, yine deri altına yerleştirilmiş olan haznesine serum enjekte edilerek balon yavaş olarak şişirilir. Balon şişerken, üzerindeki deriyi genişletir ve büyütür. Yeterli genişleme sağlandıktan sonra ikinci ameliyatta balon çıkartılır. Skar (iz) çıkarıldıktan sonra, büyütülmüş olan deri bu bölgenin gerginlik olmadan kapatılmasını ve dikilmesi sağlar. Yara ve yanık izlerinin düzeltilmesinde teşhisinin ve tedavi süresinin zamanı her yara ve yanık izine göre değişebilir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.