TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardım çığlığı 

Eşinin üç sene önce vefat etmesi üzerine tek başına kalan ve çocuklarının ilgilenmediği Erdoğan Dede yardım çağrısında bulunarak, sağlığına tekrar kavuşmayı istediğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yardım çığlığı 

Ankara’nın Mamak İlçesi’nde yaşayan 86 yaşındaki Erdoğan Altundağ devletten yardım eli bekliyor. Yüzde 96 engeli bulunan Erdoğan dede, solunum zorluğu, oksijen yetmezliği, aort anevrizması (ana atardamarda meydana gelen balonlaşma) ve boynundaki sağ şah damarının tam tıkalı olması nedeniyle konuşma bozukluğu gibi çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor. 3 sene önce eşi vefat eden Erdoğan dede, eşinin ölümüyle yapayalnız kaldı. Sağ bacağındaki 5 santimlik kısalık onun yürümesine de engel oluyor. Dışarıya çıkıp kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan, tek başına banyo yapamayan, oksijeni çok düşen ve “3 senedir perişanım” diyen Erdoğan dede, önce çocuklarına sığınmak istedi ama anlattıklarına göre çocukları ona sahip çıkmadı. Erdoğan dede, “Çocuklarımın yanlarına gittim, çok hastaydım. Her yerim yara içindeydi, ayağa kalkamıyorum, yürüyemiyorum. Yalvardım, ‘kızım elinizi ayağınızı öpeyim ben perişanım’ dedim. Kızım, ‘istiyorsan gel’ dedi. Nasıl gideceğimi bilmiyorum, zor bela oksijen makinemi aldım kızımın evine gittim. Bir çorba yapsın yeterdi bana başka bir isteğim yoktu ama hor baktı. Torunumun telefonundan bir şeyler silinmiş, bana ‘sen yaptın, yalancısın’ dediler. Denemek için ‘valizimi getirin, giderim ben’ evime dedim. Evladım bana ‘baba sen hastasın, nereye gidiyorsun’ demedi. Oksijen makinelerimi alıp kendi evime geri geldim” şeklinde konuştu.

YEMEĞİMİ GÖNDERİYOR

Evinde tek başına kalan Erdoğan dedenin yardımına gelen kimsesi yok. “Eşim olduğu zaman gelen oluyordu ama şimdi hiç gelenim, gidenim yok” diyen Erdoğan dedeye ne yeyip içtiği sorulduğunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in kendisiyle ilgilendiğini söyleyen Erdoğan dede, “Yemeğimi Allah razı olsun Nevin hanım gönderiyor. Haftada iki gün geliyorlar. Ankara Hastanesine gittim, ultrason çektiler, ‘amca sende enfeksiyon var’ dediler ilaç verdiler. Torbalar ilaç dolu. Hastaneye gidecek durumum yok. Koltuk değnekleriyle otobüse binemiyorum, kalabalık zaten. Nevin hanım benimle çok ilgilenir, her derdime koştu ama 5 milyon nüfusu var Ankara’nın, hangi biriyle ilgilensin” ifadelerini kullandı.

KÖMÜRLÜKTE BİLE KALIRIM

Sobalı evde yaşayan Erdoğan dede, karnındaki aort anevrizması yüzünden ağır kaldıramadığından odun taşımak için ya sağlığına kavuşmaya ya da yine birilerinin yardımına muhtaç. “Kışın çok zor olacak. Nefes darlığım var, fıtık var ağır bir şey kaldıramıyorum” diyen Erdoğan dede, “İyi olsam, biraz kendimi toparlasam en azından. Ömrüm kaç gün kaldı, ben kendi mezarımı yaptırdım. Gidecek bir yerim de yok” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Erdoğan dede, Sağlık Bakanlığından destek istiyor. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.