TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardım çığlığı 

Adana'da Kronik Obstrüktif Akciğer ve lösemi hastası Süleyman Hergünaç, tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. Hergünaç, “Tek başımayım. Kiram geldi ödeyemiyorum. Zaten 2-3 sene ömrüm kalmış, bana yardım edilsin istiyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yardım çığlığı 

Eşiyle 17 yıl önce ayrılan 5 çocuk babası Süleyman Hergünaç zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Çocuklarını görmeden yıllarca gündelik işlerde çalışan Hergünaç’a 2013’ün Aralık ayında lenfositik lösemi teşhisi konuldu. Bir süre sonra KOAH olan ve akciğerindeki kist nedeniyle çalışamaz hale gelen Hergünaç’a Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yüzde 70 engelli raporu verildi. 3 aylık olarak bin 700 TL engelli maaşı bağlanan Süleyman Hergünaç, 2 sene önce Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde Seyhan Kaymakamlığı tarafından 4 bin TL’ye kiralanan evde yaşamaya başladı.

Süleyman Hergünaç, geçen sene kirasını kendisini tedavi eden doktor ve arkadaşlarının yardımı ile ödedi. Bu sene ise ev kirasını ödeyemeyen ve kaymakamlıktan destek alamayan Hergünaç, 3 gün önce intihara kalkıştı. Polis tarafından engellenen Hergünaç, şimdi ise evinde ne yapacağını düşünüyor.

“ŞU AN ZOR DURUMDAYIM”

Hergünaç, “Kira yardımı için başvuruyorum ama destek vermiyorlar. Şu an zor durumdayım kime gideceğim bilmiyorum. Ben Adana valimizden, cumhurbaşkanımızdan, büyüklerimizden bana yardım eli uzatmasını istiyorum. Eşimden ayrılalı 17 sene oldu, ben burada tek başımayım. Ben hastalığımdan dolayı ne çalışabiliyorum, ne dışarı çıkabiliyorum” diye konuştu. Hastanede 2 günde bir tedavi gördüğünü, eve geldikten sonra ise bitkin düştüğünü belirten Süleyman Hergünaç, intihara ise geçim sıkıntısından dolayı kalkıştığını belirterek şunları söyledi: “İlaç alıp geliyorum evimde yatıyorum. Hastanede iğne tedavisi görüyorum, eve geldiğimde ise halsiz düşüyorum. Yataktan kalkamıyorum, tek başımayım. Bir Allah’ım var bir de ben. 3 gün evvel intihar etmeye kalktım. Onu aile olayı diye yansıttılar ama ortada aile yok. Ben geçim sıkıntısından dolayı intihara kalkıştım. Ev sahibi beni dışarı atacak ben şu anda zor durumdayım.”

“3 HASTALIK BİRDEN ÇEKİYORUM”

3 ayda bir aldığı bin 700 TL ile geçinemediğini, sigortası olmadığı için bütün ilaçları parayla aldığını kaydeden Hergünaç, “Elektrik yakıyorum ısınmam için 150-160 TL fatura geliyor. Bundan 2 sene öncede kaymakamlık tuttu evi ama şu an sahip çıkan yok. Bu aldığım para bana yetmiyor. Devletin karşılamadığı ilaçlarım var. KOAH ve lösemi hastalığım var. Akciğerde kist var. 3 hastalık birden çekiyorum. Ayakta duracak halim yok” ifadelerini kullandı. Süleyman Hergünaç, doktorunun kendisine en fazla 2-3 yıl ömrü kaldığını söylediğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.