TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardımlaşma arttı

Bayraklı’da dar gelirli ailelerin kıyafet ihtiyaçları 3 farklı noktada hizmet veren sosyal marketler aracılığıyla karşılanıyor. Bu kapsamda yılın ilk yarısında marketlerden 682 kişi yararlandı

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yardımlaşma arttı

Bayraklı Belediyesi, dar gelirli ailelerin kıyafet ihtiyaçlarını sosyal marketler aracılığıyla karşılıyor. Vatandaşlar kullanmadıkları kıyafetleri sosyal marketlere ya da mahallerdeki semt merkezlerine bırakarak ihtiyaç sahiplerinin yüzünün gülmesini sağlıyor. Bağışlanan eşyalar tek tek elden geçirilerek çamaşırhanede yıkanıyor, temizlendikten sonra ütülenerek sosyal marketin yolunu tutuyor. Eşyalar burada çalışanlar tarafından yazlık-kışlık, giyim türü ve cinsiyete göre ayrılıyor. Kıyafet eksiği bulunan vatandaşlar sosyal marketlere gelerek buradan istedikleri eşyayı alabiliyor. 2013 yılında hizmet vermeye başlayan sosyal marketlerden şimdiye kadar 3 bin 378 kişi yararlandı. Belediye yetkilileri sosyal marketlerden faydalananların sayısının oldukça fazla olduğunu, vatandaşlardan giymedikleri eşyaları sosyal marketlere bırakarak, projeye destek vermelerini istedi. Özellikle kış ayları öncesi kaban, ceket, kazak ve bot gibi kışlık giyim eşyalarının çok tercih edildiği belirtildi.

BİR KİŞİYİ SEVİNDİR

Sosyal marketler aracılığıyla dar gelirli ailelerin kıyafet eksiğini giderdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediye olarak vatandaşa yardımlarımızı kırmadan, dökmeden, oldukça hassas bir şekilde yapıyoruz. Vatandaşlarımızın yıpratmadan kullandığı kıyafetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Böylelikle bir elin verdiğini diğer el görmüyor. ‘Kullanmadığın kıyafetinle sen de bir kişiyi sevindir’ diyoruz” şeklinde konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.