TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yarışma sizleri bekliyor

Özel Saint Michel Fransız Lisesi bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Filmmich Kısa Film Yarışması’na ev sahipliği yapıyor. Serbest konulu olan festivalin bu sene 5.’si düzenleniyor

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 06:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yarışma sizleri bekliyor

SULTAN GÜMÜŞ

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Filmmich Kısa Film Yarışması’nı Özel Saint Michel Fransız Lisesi gerçekleştiriyor. 1 Nisan 2018 tarihine kadar değerlendirilecek olan eserlerin konusunun serbest olacağı belirtildi.

KRİTERLER BELİRTİLDİ

Özel Saint Michel Fransız Lisesi, kısa film yarışması ile öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi, kısa film yapımını özendirmeyi, sinemanın gelişimine katkıda bulunarak öğrencilerin farklı konularda sinema diliyle düşünmesini sağlıyor. Bu yıl 5. kez aynı isimle düzenledikleri Filmmich Kısa Film Yarışması’yla da kısa filme ilgi duyan birçok öğrenciye imkan sunuyor.

İŞTE KRİTERLER

Lisenin resmi sayfasından bildirilen bilgilere göre ise şu kriterlere uyulması gerekiyor: Türkiye genelindeki liselerin öğrencileri katılabilir. Saint Michel Fransız Lisesi Kısa Film Yarışması’nda kurmaca, belgesel ve animasyon şeklinde hazırlanmış eserler değerlendirilecektir. Yarışmaya film, 2 kopya olarak Saint Michel Lisesinin adresine posta yoluyla gönderilmelidir. Ayrıca Saint Michel Lisesinin web adresinde bulunan başvuru formunun eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış kopyası da eklenmelidir. Yönetmen filmle beraber öğrenim gördüğü okuldan aldığı öğrenci belgesini de göndermek zorundadır. Ödül kazanamayan yönetmenlere e-mail yoluyla katılım belgesi gönderilecektir. Ödüller birden çok film arasında paylaştırılamaz. Jürinin kararı kesindir, itiraz edilemez, değiştirilemez. Eser sahibi, adli ve idari yargı yoluna müracaat haklarından vazgeçmiştir. Yarışma filmleri seyircilere, Saint Michel Kısa Film Festivali Düzenleme Komisyonunun belirleyeceği salonlarda ve programa göre sunulur. Yarışmaya katılacak olan filmler, DVD/HD/BLUERAY ve PAL Sistemlerinden biri ile kaydedilmiş olmalıdır. Filmler ve istenilen belgeler 1 Nisan 2018 tarihine kadar okulun posta adresine gönderilmelidir. Kısa film yarışmasında filmlerin süresi en az 3, en fazla 15 dakika ile sınırlıdır. Yarışmacılar, filmlerde kendilerine ait görüntü ve müzikleri kullanmadıkları takdirde telifle ilgili her türlü yasal sorumluluk yarışmacıya aittir. Kullanılan müziğin telif hakkı sahipleri filmin sonunda belirtilmelidir. Yarışmaya katılacak eserler Milli Eğitimin amaç ve ilkelerine uygun olmalıdır. Yarışmaya gönderilen filmlerin iadesi yapılmayacak, filmler Özel Saint Michel Fransız Lisesi Kısa Film arşivinde yer alacaktır. Saint Michel Lisesi, yarışma şartnamesinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Yarışmaya katılan eser sahipleri, şartnameyi kabul etmiş sayılır.

BÜYÜK ÖDÜL BİN 500 TL

Yine resmi sayfada paylaşılan bilgiye göre yarışmacı her türlü görsel, işitsel, yazılı doküman ve belgelerinin çoğaltma, yayma, yayınlama gibi fikir ve sanat eserleri kanunundan doğan tüm haklarına kendisi sahiptir. Ancak, eser sahibinin izniyle Özel Saint Michel Fransız Lisesi “Kısa Film Arşivi”nde bulundurulacak olan kopyalar, Özel Saint Michel Fransız Lisesi tarafından, tanıtım ve kültürel gösterimler amacıyla gerçek ve sanal ortamlarda yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerde kullanılabilir. Bu kullanımdan dolayı, eser sahibi Özel Saint Michel Fransız Lisesinden herhangi bir telif ücreti talep etmeyecektir.

Jüri üyeleri tarafından birinci seçilen eserin yönetmeni bin 500 TL, ikinci seçilen eserin yönetmeni binTL, üçüncü seçilen eserin yönetmeni ise 750 TL para ödülü ile ödüllendirilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.