TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yatağa bağımlı polisin kök hücre nakli umudu

Konya’da iki yıl önce A Milli Futbol Takımı’nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında İzlanda ile yaptığı maç sırasında dengesini kaybederek reklam panolarına başını vurması nedeniyle yatağa bağlı hale gelen polis memuru Yüksel Demirci, sağlığına kavuşması için kök hücre nakli olacağı günü umutla bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yatağa bağımlı polisin  kök hücre nakli umudu

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde yaşayan 46 yaşındaki iki çocuk babası Demirci, görevi başında iken başına gelen olay sonrasında beyin fonksiyonlarını kaybetti ve yatağa bağımlı hale geldi. 9 ay boyunca hastanede bakılan Demirci, yaklaşık iki yıldır eşi Aynur Demirci’nin tüm zorluklara göğüs geren çabasıyla hayata tutundu.

Evinin bir odasını yoğun bakım ünitesi haline getiren Aynur Demirci bir yandan eşinin bakımını yaparken bir yandan da tedavi yollarını aradı. Bu süreçte İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın yakından ilgilendiği Demirci ailesi, kök hücre nakli için başvurdukları İstanbul’daki bir hastaneden gelen olumlu cevapla umutlandı.

TATİLİ YARIDA BIRAKMIŞTI

Ayrancılar Mahallesi’ndeki evlerinde konuşan Aynur Demirci, eşinin Konya’daki görevi sırasında yaşadığı kaza nedeniyle yatağa bağımlı hale geldiğini ve o günden bu yana hayatlarının değiştiğini anlattı.

Birçok kez takdir ve teşekkür belgesi ile ödüllendirilen, yılın polisi seçilen eşinin, sıralı amirleri ile arkadaşları tarafından çok sevilen bir kişiliğe sahip olduğunu aktaran Demirci, “Mesleği boyunca hiç rapor almamıştı. Hasta olsa bile o şekilde işine giderdi. Bir yaz tatilinde Foça’ya gitmiştik. Terör saldırısı olduğu için tüm polisler görev yerlerine çağrılmıştı. Görev mesajı geldiğinde sahilde oturuyorduk. Mesajı okudu ve ‘Hemen toparlan, bir an önce görev yerine varmamız lazım. Ortalık karışık, devletimizin bize ihtiyacı varken biz burada tatil yapamayız’ diyerek toparlandık” dedi.

KÖK HÜCRE UMUDU

Demirci, yaklaşık 9 ay süren tedaviyle hayata tutunan ancak beyin fonksiyonlarını kaybeden eşine, taburcu olmasının ardından evinde baktığını ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını anlattı.

Eşinin tedavisi şansının olup olmadığını araştırdığını İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kök hücre nakli ile tedavi yaptığını öğrendiklerini aktaran Demirci, “Kan tahlillerimiz ve MR sonuçlarımız uygun görülerek bu hastaneye yaptığımız başvuru kabul edildi. İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız ve İzmir Emniyet Müdürümüz Hüseyin Aşkın da sağ olsun eşimin durumunu duyarak bizimle yakından ilgilendiler. Kısa bir süre içinde uygun hücre hazırlanacak ve tedavi için eşimi İstanbul’a götüreceğiz. Büyük bir ihtimalle tedaviye cevap vereceğini ve iyileşerek mesleğine dönmesini bekliyoruz” diye konuştu. n AA/İZMİR

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.