TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavru köpekle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da ormanda patileri kesilmiş halde bulunan yavru köpeğin ölümüyle ilgili, “Bizim için bu noktada bir insan ölümü neyse öyle bakıyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 13:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yavru köpekle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da seçim mitinginin ardından Kepez ilçesindeki Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan programda; hayvanlara yönelik işlenen suçlara dair düzenlemeler, turizmdeki gelişmeler, Suruç saldırısı ve PKK terörü, terörle mücadele, bedelli askerlik, 24 Haziran seçimleri ve ittifaklar, yeni yönetim sistemi, Kandil’e askerî operasyon gibi konularda açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu.

"BİR İNSAN ÖLÜMÜ NEYSE ÖYLE BAKIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sapanca’da patileri kesilmiş olarak bulunan yavru köpeğin ölümüne asla müsamaha gösterilemeyeceğini vurgulayarak, “AK Parti olarak, Hayvanları Koruma Kanunu’nu biz çıkarttık. Meclisin yoğunluğu nedeniyle gündeme getirilmeyen hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları ve düzenlemeleri içeren hükûmet tasarısını da inşallah seçim sonrası dönemde süratle yürürlüğe sokacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili sorulara yönelik olarak, “Yeni düzenleme ile kanunun yasak fiillere ilişkin idari para cezalarında önemli oranda bir artışa gidiliyor. Sahipli veya sahipsiz hayvanlara acımasız ve zalimce muamelelerde bulunmak veya eziyet etmek ve hayvanları birbirine zarar verecek şekilde dövüştürmek fiilen suç hâline geliyor. Sahipli hayvanlar bakımından sahibinin şikâyeti üzerine, sahipsiz hayvanlar bakımından ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yazılı başvurusu üzerine soruşturma ve kovuşturma yapılabiliyor. Böyle bir süreci başlatmış olacağız. Dolayısıyla biz bu işleri sahipsiz bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

SURUǒTAKİ SALDIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arife günü Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde gerçekleşen, dört kişinin ölümü ve dokuz kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı ile ilgili soruya yönelik olarak, bu saldırının PKK’nın alışılagelmiş yaklaşımı olduğunu belirterek, “Bu mudur özgürlük mücadelesi? Eğer samimiyseniz, dürüstseniz öyle Hans’ı, George’u, bilmem neyi, arkana almak suretiyle gelip de özgürlük mücadelesi verme. Özgürlük mücadelesinin tek yeri var, sandık. Sandıkta özgürlük mücadelesini ver” şeklinde konuştu.

OHAL’İN AMACI TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL’le ilgili sorulara yönelik, “OHAL’in gelmesi sorun değil, eğer OHAL’i gerektirecek bir durum söz konusu olursa OHAL yine gelir ama niçin gelir terörle mücadele için gelir. Bu dönemdeki OHAL’in amacı; 15 Temmuz FETÖ terör örgütünün Türkiye’yi soktuğu atmosferden Türkiye’yi kurtarmak ve terörle mücadelede işimizi kolaylaştırmak” değerlendirmesinde bulundu. Bölücü örgüt PKK’nın yapılandığı Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesine yönelik operasyonların düzenlendiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda biz, Kandil’in üzerinden biz ısrarla duruyoruz. Orada da ilk adım biz 20 uçakla orada 10 önemli hedefi vurduk” dedi.

BİR PAZARLIK KESİNLİKLE OLMADI

‘Münbiç’i al Fırat’ın doğusunu bırak’ iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Münbiç’in böyle bir pazarlığı kesinlikle olmamıştır, bunların hepsi iftiradır. Biz bu tür konularda bir defa öyle kolay kolay pazarlığa oturmayız. Kim adına neyin pazarlığını yapıyoruz?” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik konusuna da değinerek, “Burada bir birikim var, bu birikimi de biliyoruz. Dolayısıyla biz şimdi Bay Muharrem gibi bu işin dışında değiliz ki. Elimizde de bir birikim var, bunun beklentisi var, yurt dışından var, yurt içinden var. Bunun rakamını çok cüzi bir miktara da indirdik. Şu anda bu kapıyı açtığımız zaman buraya ciddi bir huruç harekâtı olacaktır. Aslında burayla ilgili atılacak çok farklı adımlar da var” diye konuştu. n İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.