TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ye balığı yakala başarıyı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan ‘Ye balığı yakala başarıyı’ projesi, Şehit Musa Can İlkokulunda hayata geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ye balığı yakala başarıyı

NİLGÜN TAZE

Bornova Şehit Musa Can İlkokulunda düzenlenen ‘Ye balığı yakala başarıyı’ isimli Balık-Ekmek Şenliği’nde yaklaşık bin 500 katılımcıya balık ekmek ikramı yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Musa Bakan ve personeli katıldı. Bornova Şehit Musa Can İlkokulu Müdürü Mehmet Fesihkaya, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Proje kapsamında okulumuz öğrencilerine balık yemeği sevdirmek için ‘Ye balığı yakala başarıyı’ isimli etkinlik gerçekleştirildi. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Şahin balıkçılığa teşekkürlerimi sunuyorum. Bornova’da okulumuzun seçilmesinden gurur duydum çünkü okulumuz dar gelirli ailelerin yaşadığı bir semtte yer alıyor. Elbette bu seçim tesadüfen yapılmadı. Evine balık girmeyen birçok öğrencimiz bu proje ile bugün balık yemiş oldu. Umut ediyorum ki İzmir genelinde balık yeme alışkanlığı daha çok yaygınlaşır çünkü balık insan sağlığı açısından oldukça önemli besin değerleri taşıyor” dedi.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

Proje kapsamında Bornova İlçesi’ndeki gelir seviyesi en düşük 3. ve 4’üncü sınıf ilköğretim öğrencilerine balık yeme alışkanlığıkazandırmak için “Balığın Beslenmedeki Önemi” konusunda eğlenerek öğrenmelerininsağlandığı eğitimler verildi. Bornova İlçesi genelinde 21 farklı ilkokul öğrencisine Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yaklaşık bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerde çocukların ilgisini çekecek şekilde sunumlar yapıldı. Öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri sağlanan etkinliklerde ayrıca eğitime katılan öğrencilere sırt çantası dağıtılarak projenin gerçekleşmesine destek olan sponsorlara plaket verildi.

Düzenlenen balık-ekmek şenliğinde Kılıç Deniz Ürünleri Üretim İhr. İth. Tic. A.Ş. Balıkçı İş Adamları Derneği, Bortar Hazır Yemek ve Gıda San. Tic. A.Ş, Kristal yağları Tic. Ve Sanayi Kontuvarı T.A.Ş, Ege Ata Ekmek Sanayi ve Tic. Anonim Şirketi, Dimes Gıda San. ve Tic. A.Ş. sponsor oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.