TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeğenden inkar geldi

İzmir’de FETÖ davasında hakim karşısına çıkan örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen’e mahkeme başkanı, “Siz bu yapının silahlı terör örgütü olmadığını mı düşünüyorsunuz?” diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeğenden inkar geldi

İzmir 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan 3’üncü duruşmaya FETÖ lideri Fethullah Gülen’in yeğeni tutuklu sanık Mehmet Mezher Gülen ile birlikte 14 tutuklu sanık, sanıkların avukatları ve sanıkların yakınları katıldı. ‘Yıldız’ ve ‘Yeğen’ kod adlı iki gizli tanık olmak üzere üç tanık dinlendi. Sanıklar, tanıkların ifadelerinin FETÖ üyelikleri ile ilgili gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. FETÖ lideri Fetullah Gülen’in yeğeni sanık Mehmet Mezher Gülen, kendisine yönelik FET֒nün Türkiye okullar sorumlusu suçlamasını kabul etmezken, mahkeme başkanına, FETÖ davalarını kast ederek “Bu davaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidince, bu yapının silahlı terör örgütü olmayacağını biliyor musunuz?” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı da sanık Gülen’e, “Siz bu yapının silahlı terör örgütü olmadığını mı düşünüyorsunuz?” diye sordu.

KABUL ETMEDİ

Sanık Mehmet Mezher Gülen sorulan soruyu çarptırarak, “15 Temmuz’da bir darbe girişimi olmuştur. Kim yaptıysa lanetliyorum; ancak kim yaptı belli değil” diyerek FETÖ nün darbe girişimi yaptığını söylemedi. Mahkeme başkanının ısrarla “FETÖ, silahlı bir terör örgütü olduğunu kabul etmiyor musunuz?” sorusuna sanık Gülen cevap vermedi. Duruşma savcısı verdiği mütalaasında, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Sanık ve sanık avukatları tahliye taleplerinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir’de FETÖ/PDY’nin sözde Karşıyaka eyaletine yönelik soruşturma kapsamında, 27 Mayıs 2016’da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, örgütün okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Fethullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alınmış, 14’ü tutuklanmıştı. İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, tutuklu 14 sanık hakkında hazırladığı iddianamede, yeğen Gülen hakkında ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’ suçlamasıyla 22,5 yıla kadar, diğer sanıklar hakkında da “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.