TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeliz ablaları yardım edecek

Türkiye’de ve dünyada Kick Boks denince akla ilk gelen isimlerden bir tanesi olan milli sporcumuz Yeliz Koblay Tekin, Gültepe Gençlik ve Dayanışma Derneği’nde bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeliz ablaları yardım edecek

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Gültepe’deki vatandaşların arasındaki dayanışmayı arttırmak ve öncelikli olarak spor etkinlikleri ile birlikte çocuklarını kötülüklerden korumak maksadı ile oluşturulan Gültepe Gençlik ve Dayanışma Derneğinin yönetim kurulunda tanıdık bir isim de yer alıyor. Dünya Kick Boks şampiyonluğu yaşamış milli sporcu Yeliz Koblay Tekin, derneğin yönetim kurulunda yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve dernek çatısı altında birçok çocuğa spor yaptıracaklarını belirtti. Gültepe Gençlik ve Dayanışma Derneği’nin kurulduğunu ilk olarak kuzenlerinden duyduğunu söyleyen Yeliz Koblay Tekin, “Ağabeylerimizin bir öncülüğü olmuş ve kuzenlerim bana böyle bir dernek kurulduğunu söylediler. Derneğimizin başkan yardımcısı Metin Çiçek ağabeyimiz ile iletişime geçtik. Neler yapabiliriz diye konuştuk. Ben sporcu olduğum için onlara spor konusunda yardım edebilirim veya sosyal bazı projelerde yardım edebilirim. Sonraki süreçte de sürekli irtibatta kaldık. Derneğin içerisindeki herkes ağabeyim zaten hepsi tanıdık. Ben de zaten Gültepe’de doğdum ve büyüdüğüm için hepsini tanıyorum. Böyle bir oluşum içerisine girdik. Elimizden gelen yardımı da yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“BİRİNİ BİLE KURTARMAK KAZANÇTIR”

Dernekteki çocuklarla ilgili çok güzel projeler düşündüklerini ileten Yeliz Koblay Tekin, “Onlara yapacakları sporda antrenörlük açısından her türlü desteği zaten vereceğim. Aynı zamanda beden eğitimi öğretmeniyim. Farklı branşlarda da rahat bir şekilde yardım edebilirim diye düşünüyorum. Benim asıl branşım Kick Boks, Muay Thai bildiğiniz gibi, jimnastik antrenörlüğüm falan da var. Hani bir çocuk bile bulsak ve kurtarsak onun hayatını bizim için büyük kazançtır diye düşünüyoruz. Büyüklere de yapmayı düşünüyoruz. Kadınlar için de zayıflama, spor aktivitesi gibi şeyler olabilir diye düşünüyorum. Ben kendimce çok kapsamlı şeyler düşünüyorum. Kick Boks, Muay Thai, Jimnastik ve diğer spor dallarında eğitim veririz, belki içlerinde yetenekli sporcular vardır ve milli sporcu yaparız da önleri açılır. Üniversiteye direk geçiş hakları olur ve burs alırlar diye düşünüyoruz. Onun dışında ekstra olarak Gültepe’deki gençlere ve orta yaşlı insanlara sağlık konusunda da yardımcı olmak istiyoruz. Sağlık açısından özel spor eğitimleri verebiliriz. Engelliler için rehabilitasyon alanında şu an ikinci bir üniversite okuyorum. Engelli insanlar varsa onlara da öyle yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bir toplantı yapacağız. Ne yapılabilir diye daha detaylı bir şekilde konuşacağız ve elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“FUTBOLLA BAŞLADIK”

Derneğin tam olarak kurulması için resmi prosedürlerin bitmesini beklediklerini ve birkaç gün içerisinde de biteceğini söyleyen Yeliz Koblay Tekin, “Kendi aramızda toplantılar yapmaya devam ediyoruz. Resmi prosedürler bir bitsin geniş kapsamlı bir toplantı yapmayı düşünüyoruz. Herkes de tam olarak kurulmamızı bekliyor. Futbolla başladık zaten. Süleyman Arif Güler hocamız öncülüğünde futbol branşında çalışmalar başladı. Kick Boks’u da ya bu salonda ya da yeni bir salon tutup yapacağız. Bizim derneğimiz çok amaçlı bir dernek olacak. Sadece spor değil, bağlama, halk oyunları gibi bayağı bir çalışmamız olacak. Gençlik merkezi gibi kültürel bütün aktiviteleri yapacağız. Daha konuşmadığımız çok farklı projelerde var kafamda. Örneğin izcilik kampları olabilir. Buradaki çocukların böyle şeylere ilgileri var ama maddi durumları yeterli olmadığı için yapamıyorlar. Bu gibi projeler yapabilmemiz için de dediğimiz gibi öncelikli olarak derneği oturtmamız lazım çünkü daha çok yeniyiz. Biz de planlarımızı ayarlamaya çalışıyoruz. Hangi günler ders olacak, saat kaçta olacak diye planlarımızı tamamlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“MANEVİ AÇIDAN ÇOK MUTLUYUM”

Kariyerine çok zorlu şartlar altında başladığını ve çok büyük güçlüklerle karşılaştığını da ifade eden Yeliz Koblay, imkânsızlıklar altında merdiven alt salonlarda spor yaparak borç harç içinde çıktığını ve bir yerlere gelebildiğini ifade etti. Yeliz Koblay Tekin, “Çok büyük faydasını gördüm. Üniversiteye direkt geçiş hakkım oldu. Burslar aldım ve birçok imkândan yararlandım. Bu imkânlardan ben faydalanmış iken başkalarının da faydalanmasını isterim. Buna ön ayak olmayı isterim. Gültepe’de maddi durumu iyi olmayan çok fazla aile var. Maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarını spora yönlendiremiyorlar. Bir de çok gizlide kalmış, keşfedilmemiş yetenekler var. Bunu ücretsiz verdiğimiz derslere gelen çocukları gördüğümüzde keşfettik. Birkaç tane milli sporcu çıkardık ufak yaşlarda. Ne kadar insan çıkarsak bizim için kazançtır. O yüzden ben böyle bir dernek içerinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Hem doğup büyüdüğüm yer hem de çektiğimiz sıkıntıların diğer çocuklar tarafından çekmemesini düşünmek beni manevi açıdan çok mutlu ediyor. Balçova’da da bir spor salonum var ve orada da sosyal projelere imza atıyoruz, engelli bireylere yardımcı oluyoruz. Şimdi neden kendi doğduğum, büyüdüğüm yerdeki insanlar için yapmayayım ki? Burada ki çocukların daha çok ihtiyacı var. En azında sokakta uyuşturucu maddeden, hırsızlıktan, kahve köşelerinde durmalarından uzakta tutarız çocukları. Çocukların bir aktivitesi olur, derslerinde yardım edebiliriz, çeşitli konularda da destek olabiliriz. Bu yüzden manevi açıdan gerçekten çok mutluyum ve bana daha teklif gelmeden evvel ben her türlü desteği vereceğimi söylemiştim” dedi. Son olarak kişisel kariyerine de değinen Yeliz Koblay Tekin, “Aktif dövüşmeye devam ediyorum. Bu arada çocuklara da yardımcı oluyorum. Aynı zamanda bir okulda sözleşmeli beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyorum. Balçova’da spor salonum var ve orada da çocuklara yardımcı oluyorum. Önümüzde Türkiye Şampiyonası var ve ona hazırlanıyorum. Daha sonrasında Dünya Şampiyonası var ona da hazırlanacağım ve yer almak istiyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.