TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Foçalılar yanıt bekliyor

Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi’nde meydana gelen sızıntının ardından yetkililer tarafından yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu savunan vatandaşlar, “Tankın içinde hangi kimyasal vardı?” diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni Foçalılar yanıt bekliyor

E. ÇAĞLA GENİŞ

Yeni inşa edilen ve Avrupa standartlarında yapıldığı söylenen Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi’nde meydana gelen sızıntının ardından yetkililer tarafından yapılan açıklamalar yetersiz bulundu. Geçtiğimiz günlerde Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki tanklardan birinin tahliye borusunda meydana gelen sızıntı sonucu tanktan gelen suyun bir anda deniz ulaşmasıyla denizin rengi değişmiş, görüntü herkesi korkutmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, durumun hemen fark edilerek 10 dakika içinde önlem alındığı ve arızanın giderildiği açıkladı ancak bir süre devam eden sızıntı sonrası deniz kırmızıya büründü. İZSU yetkilileri, mevcut çatlaktaki arızanın giderildiğini ve bariyer kurarak gereken önlemi alacaklarını kaydetti.

Denizin kirlenmesine ve yeni inşa edilen tesiste böyle bir sızıntı yaşanmasına isyan eden Yeni Foçalı vatandaşlar, balıkların kıyıya vurduğu görüntüleri sosyal medyada paylaşarak kirliliği gözler önüne serdiler. Bölgede denize girdikleri ve balık avladıkları için endişe taşıdıklarını söyleyen vatandaşlar, deniz suyuna karışan sızıntının kimyasal madde içerip içermediği konusunda yetkililerden detaylı bir açıklama bekliyor. Öte yandan sızıntının ardından bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri deniz suyundan örnek alarak incelemeye götürdü.

BALIKLAR KARAYA VURDU

Yeni Foça’da ekolojik mücadele yürütücülerinden Nermin Kızılışık Korkmaz, yaşanan olayda hala açıklanmayan bazı noktalar olduğunu dile getirerek, “Yetkililerin yaptığı açıklamalar sorularımıza yanıt bulmamıza yetmemektedir. Neler olduğunu bilmek, gerekiyorsa önlem alınmasını istemek burada yaşayan herkesin hakkıdır. Yapılan açıklamalarda tesis içinde bulunan bir tankın borusunun çatladığı ve bu çatlağın 10 dakika içinde tamir edildiği bu süre içinde sızan sıvının tesisin arka tarafında bulunan kırmızı toprakla buluşup denizde kırmızılığı yarattığı bilgisi var. O zaman şu soruların yanıt bulması gerekiyor. Çatlayan borunun bulunduğu tankın içinde hangi kimyasal vardı? 10 dakikalık sızıntıda ne kadar kimyasal sızıntısı olmuştur ki saatlerce kırmızı su akmıştır? Sızan sıvı, tesisin arkasında olduğu varsayılan kırmızı toprakla buluşup nasıl deşarj deresinden denize ulaşmıştır? Balıkları öldüren seyrelmiş kimyasal nedir? Bu sorularımıza yanıt alabilmek istiyoruz çünkü burada denize giriyoruz, balık avlıyoruz ve yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.