TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yer Düşü” sergisi

Gözde İlkin tarafından 2009- 2017 yılları arasında oluşturulan “Yer Düşü” isimli üç eser Fransız Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yer Düşü” sergisi

NİLGÜN TAZE

“Yer Düşü” isimli üç eser Fransız Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluştu. “Yer Düşü” isimli sergide sanatçı Gözde İlkin odaklandığı sınır, aidiyet, hafıza ve mekan gibi konuları, doğa ve toplumsal süreçler üzerinden kurgulanmış eserler ile İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin mekanına taşıdı.

KEŞFEDİLECEK YÖNTEMLER

Sergide konuşma yapan Sanatçı Gözde İlkin, görsel sanatlarla ilgili açıklama yaparak, “Kendimizi ait hissettiğimiz yer ve nesnelerin bilgisi hafızayı oluşturmamızda yardımcı olur. “Yer Düşü” bu belirlenmiş hafızanın yerinden edilmesi karşısında yeni olasılıklar, birlikteliklere vesile olabilecek alanlar hayal eder. Güvenilmez, kaygan, kalıcı olmayan zeminlerde, kök salan bir birlikteliğin ve keşfedilebilecek yöntemlerin düşünü kurar” dedi.

Sanatçı Gözde İlkin’in “Yer Düşü” isimli sergisi 15. İstanbul Bienali’nin “Komşu Etkinlikler” programı ve PORTIZMIR4 Trienali kapsamında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde açıldı.

GÖZDE İLKİN KİMDİR?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi resim bölümünden mezun olan Gözde İlkin, Marmara Üniversitesinde lisansüstü eğitimini tamamladı. Hollanda ve Almanya’da sanatçı değişim programlarında yer alan İlkin, ardından Münih, Berlin, New York, Kahire ve Belgrad’da sergilere katıldı. Türkiye’de ise İstanbul Modern, Arter gibi kurumlarda çalışmalarını sergiledi. 2006-2013 yılları arasında “AtılKunst” sanatçı kolektifi içinde yer aldı. 1981 doğumlu olan Gözde İlkin halen İstanbul’da yaşamakta ve çalışmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.