TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli araç çağırma sistemi GelGit

Avrupa’da kullanılan ve çok tutulan araç çağırma sistemi UBER’in Türk versiyonu geliştirilerek piyasaya sunuldu. Türk mühendisleri tarafından oluşturulan ve tek tuşla araç çağırma imkanı sunan GelGit, ilk olarak Çeşme’de kullanılmaya başlandı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yerli araç çağırma  sistemi GelGit

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Cep telefonuna indirilen mobil uygulamayla tek tuşla hızlı, güvenli, uygun fiyatlı araç çağırma imkanı sunan GelGit, İzmir’de hizmet vermeye başladı. Çeşme, çevresi ve havaalanı güzergahlarında başlayan yerli ulaşım uygulamasının, ilerleyen dönemde İzmir’in genelinde hizmet vermesi hedefleniyor. Türk mühendisleri tarafından oluşturulan ve tek tuşla araç çağırma imkanı sunan GelGit’i kullanabilmek için uygulamayı Apple Store ve Google Play’lerden indirmek yeterli.

Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan GelGit’in Alsancak House Cafe’de gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan GelGit CEO’su Austin Kim, GelGit’i Türkiye’de ilk kez İzmirlilerle buluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve uygulamaya alınan GelGit’i bu yaz ilk kez İzmir Çeşme’de kullanıcılarla buluşturuyoruz. Uygun fiyatlı, güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşım deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz. Yüzde yüz Türk sermayeli bir şirketiz ve tüm müşterilerimize hizmet sonrası E-fatura gönderiyoruz. Amacımız Çeşme’de başlayan organizasyonumuzu önümüzdeki dönem İzmir şehir merkezini de içine alacak şekilde genişletmek” dedi.

TEK MARKA ALTINDA HİZMET

Çeşme’deki ulaşım olanaklarını inceleyip analiz ettiklerini belirten Kim, “Çeşme’de 59 küsur sarı taksi var, 300’den fazla korsan taksi var. Ayrıca D2 belgesi alıp turizm hizmeti veren firmalar olduğunu gördük. Turizm yapan firmalarla görüştük. Boş olduğunuzda size ek gelir getiren bir sistem getirdik, size randevulu, ileri rezervasyonlu iş ayarlayacağız, bunlarla siz uğraşmayın biz uğraşacağız dedik. Mobil aktivasyonla birlikte tek marka altında hizmet sağlıyoruz. UBER’i de zamanında ben kurdum. O yüzden böyle bir mobil aktivasyonun sağlayacağı katkıyı biliyorum. Bu daha başlangıç noktası. İlerleyen dönemde daha çok yerli ulaşım sistemiyle çevreye entegre olmak istiyoruz” diye konuştu.

İZMİR’İN PROJESİ OLARAK GÖRÜLMELİ

Sisteme katılım sağlayan araçlar ve şoförlerin seçimiyle ilgili de bilgi veren Kim, “Araç kullanımı için SRC 2 belge gerekiyor. Şoförlerin sabıka kaydını kontrol ediyoruz. Psikoteknik belge zorunlu. Ayrıca araçlarımızda 3 tane farklı sigorta mevcut. Eğitim ve mülakattan sonra sisteme katılabiliyorlar. Sürücüler çeşmenin yerlisi, dışarıdan çalışan olmuyor. Bu sayede çeşmede istihdam sağlanıyor. Araçlar 9+1 koltuk sayılı, deri koltuklu klimalı wifi özellikli oluyor. Yolcu sistemden aracın olduğu yeri de görebiliyor. Yolculuk sonrasında yolculuğa puan veriyorsunuz 1 ila 5 puan arasında. Böylelikle kaliteyi sağlamış oluyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için ön planda” dedi. Kazancın yüzde 80’ini araç sahibinin aldığını, kendilerinin sadece yüzde 20 komisyon aldığını dile getiren Kim, “Her zaman en uygun fiyatın oluşabilmesi ve en kısa sürede ulaşımın sağlanabilmesi için sisteme en yakın araç yönlendiriliyor. Bu projenin İzmir’in projesi olarak görülmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

PARA ALIŞVERİŞİ YOK

Sistemi Türkiye’ye uygun şekilde geliştirdiklerini ifade eden Gel-Git İzmir Genel Müdürü Varol Hıdır ise sistem hakkında verdiği bilgide, “Mobil uygulama üzerinden araç çağırmayı sağlayan bir hizmet. Minivan sınıfı araçlar sistemden bulunduğunuz yeri konumla alıyor, siz 20 dakika sonra bulunduğunuz yerde dışarı çıkıyorsunuz ve şoförle buluşup istediğiniz yere gidiyorsunuz. İndiğiniz zaman hiçbir para alışverişi yapmıyorsunuz, sisteme kartınızı bir kere tanımladığınız zaman kredi kartı ödemeyi otomatik olarak yapıyor. Bir de büyün işlemlerimiz kayıtlı. Fatura mail adresinize e-fatura olarak gönderiliyor” şeklinde konuştu. İşin sosyal sorumluluk boyutu da olduğunu söyleyen Hıdır, “Yeni araç kullanmaya başlayan gençler kaza yapabiliyor. Onlar için daha rahat, daha ulaşılabilir bir hizmet sunuyoruz. Tüm Türkiye’ye dokunabilmek için de Çeşme’de hizmet veriyoruz. Çeşmeden başlayarak yerel olarak büyümek istiyoruz” dedi.

KULLANICILARA ÖZEL SÜRPRİZLER

Son model araçlarla yolcularına konforlu bir ulaşım deneyimi yaşatan GelGit ile anında araç çağırmanın yanı sıra önceden araç rezervasyonu yaptırmak da mümkün. GelGit konforlu ve uygun fiyatlı ulaşımın yanı sıra Çeşme ve çevresindeki mekanlarda özel indirim ve fırsatlar da sunuyor. Bu Çeşme’nin en popüler mekanları arasında yer alan Ferdi Baba, Kolburano’s Villa Kore Otel, Alvaya, Paparazzi’de GelGit kullanıcılarını özel sürprizler bekliyor.

APPLE STORE VE GOOGLE PLAY’DE

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan GelGit’in Türkçe menüsünün kullanımı oldukça kolay. Telefonun türüne göre Apple Store ya da GooglePlay’den uygulamayı indirip, kısa bir kayıttan sonra GelGit’i kullanmaya başlayabilirsiniz. Anlık araç çağırmak için uygulamayı açıp çağır tuşuna basmak yeterli, en yakın aracı size yönlendiren uygulama yolculuk sonrası ulaşım bedelini kredi kartınızdan çekiyor ve e-faturanızı adresinize gönderiyor. Özel eğitimlerden geçmiş şoförlerle güvenli ve konforlu yolculuk sunan GelGit, yedi gün 24 saat kullanıcıların hizmetinde olacak. Rota optimizasyonu ile şoförlerini trafiğe göre yönlendiren uygulama böylece zamandan ve ücretten tasarruf da sağlıyor.

GELGİT ULAŞIM FİYATLARINDAN ÖRNEKLER (KDV DAHİL)

İzmir Havaalanı- Çeşme       220  TL

Boyalık-Alaçatı                     33   TL

Çeşme Merkez-Alaçatı         44   TL

Dalyan-Alaçatı                      60   TL

Çiftlikköy-Ilıca                      67   TL

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.