‘Yeryüzü Sofraları’ devam ediyor

İzmir Müzisyenler Derneği’nin önderliğinde, mülteciler için kurulan ‘Yeryüzü Sofraları’ etkinliği devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2015 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Yeryüzü Sofraları’ devam ediyor

NEŞE YAVUZ

İzmir Müzisyenler Derneği  (İMD)’nin çağrısıyla başlayan ve geçtiğimiz gün 3’üncüsü düzenlenen ‘Yeryüzü Sofraları’ etkinliği Suriyeli mültecilerin hayatına dokunmaya devam ediyor.

En sonuncusu  Basmane Hatuniye Cami’si önünde düzenlenen etkinliğe yine çok sayıda mülteci katıldı. Yemek ve kıyafet yardımının yapıldığı etkinliğin sonunda, acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hasta kadın ve çocuk mülteciler Tepecik SSK Acil Servisi’ne götürüldü.

Çok zor koşullarda sokaklarda yatıp kalkan mültecilerin, havaların da soğuması ile birlikte daha çok yardıma ihtiyaç duyacağını ifade eden İzmir Müzisyenler Derneği (İMD) gönüllüleri, “Karşı karşıya kaldığımız manzara çok zordu. Önümüzün kış olduğu şu süreçte çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru misafirlerimizin her türden desteğe ve duyarlılığa ihtiyacı var” dedi.

Mültecilere yardım etkinlikleri, bugün Hakların Köprüsü Derneği’nin çocuklar için kumanya ve aileler için erzak dağıtımı ile devam edecek. İzmir Müzisyenler Derneği ise, bayramın  2.,3. ve 4. günlerinde Suriyeli mültecilerle bayramlaşacak  ve gıda dağıtımı gerçekleştirecek. Bayramlaşma sırasında çocuklar için, balon katlama, pantomim, palyaço gösterileri ve müzik etkinlikleri de düzenlenecek.

MÜLTECİLERİN ACİL İHTİYAÇLARI

Kuru bakliyat, tüp, tüplü ocak, battaniye, çocuk maması, bebek bezi, kadın pedi, ilaç, kışlık kıyafetler, çocuklar için bot ve mont. Katkı sunmak isteyenler  0 507 533 19 39 numaralı telefonla dernek yetkililerine ulaşabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.